Antena Meniu Search
x

Franța a aprobat vaccinul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani

Franța a aprobat administrarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, revizuindu-și astfel poziția cu privire la această problemă. "Persoanele afectate de comorbidități pot fi vaccinate cu AstraZeneca, inclusiv cele cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani", a spus ministrul francez al Sănătății.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.03.2021, 10:20

Franța aprobă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani
Franța aprobă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani - Zuma Press / Guillaume Bonnefont via Hepta
  • Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru toate persoanele cu vârste de cel puţin 18 ani.
  • Luna trecută, Franța anunțase că vaccinul va fi administrat doar persoanelor cu vârsta sub 65 de ani.

Luna trecută, Franța a aprobat utilizarea vaccinului doar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, invocând lipsa datelor privind efectele vaccinului în cazul în care este administrat persoanelor în vârstă. 

De atunci, studiile au arătat că serul este extrem de eficient în rândul vârstnicilor, scrie BBC.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca este utilizat pe scară largă în Marea Britanie, dar mai multe țări din Uniunea Europeană au limitat administrarea sa la persoane până în 65 de ani, inclusiv Germania.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru toate persoanele cu vârste de cel puţin 18 ani, dar rămâne la latitudinea fiecărui stat membru să își stabilească propria schemă de vaccinare.

Vorbind luni la televiziunea France 2, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a declarat că persoanele cu afecțiuni preexistente ar putea primi vaccinul Oxford-AstraZeneca în cabinetele medicilor de familie, în spitale și „în câteva zile” chiar la farmacii.

Vârstnicii peste 75 de ani, vaccinați cu Pfizer sau Moderna

Celor cu vârsta peste 75 de ani li se va oferi în continuare fie Pfizer, fie Moderna, în centrele de vaccinare, a adăugat el.

În ianuarie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că vaccinul AstraZeneca este „cvasi-ineficient” pentru grupele de vârstă mai înaintată - o afirmație puternic respinsă la acea vreme de oficialii și oamenii de știință din Marea Britanie.

Dar pe măsură ce au apărut mai multe date, oficialii francezi din domeniul Sănătății au încercat să-i convingă pe oameni că este la fel de sigur și de eficient ca și alte vaccinuri Covid-19, relatează agenția de știri AFP.

Doar 273.000 de doze de AstraZeneca au fost administrate în Franța, din 1,7 milioane primite până la sfârșitul lunii februarie, arată cifrele Ministerului Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Franța a aprobat vaccinul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani