Antena Meniu Search
x

Franţa recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au avut Covid-19

Franța a recomandat vineri ca persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus să primească o singură doză de vaccin, devenind prima țară care emite o asemenea recomandare. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.02.2021, 17:24

Franţa recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au avut Covid-19
Franţa recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au avut Covid-19 - Abaca Press / Aventurier Patrick/ABACA via Hepta
  • Franța consideră că persoanele care au fost deja infectate cu Covid-19 dezvoltă un răspuns imun similar cu cel oferit de o doză de vaccin.
  • Toate cele trei vaccinuri anti-Covid-19 aprobate pentru utilizare în Uniunea Europeană sunt administrate sub formă de două doze.

Toate cele trei vaccinuri anti-Covid-19 aprobate pentru utilizare în Uniunea Europeană sunt administrate sub formă de două doze, administrate la câteva săptămâni distanță, notează AFP, potrivit france24.com.

Acest lucru se datorează faptului că studiile clinice au arătat că imunitatea împotriva bolii Covid-19 a fost semnificativ mai mare după ce persoanele au primit două doze de vaccin.

Autoritatea franceză de Sănătate Publică a declarat însă vineri că persoanele care au fost deja infectate cu Covid-19 dezvoltă un răspuns imun similar cu cel oferit de o doză de vaccin, prin urmare o doză unică după infecție ar fi suficientă.

Doză unică de vaccin după infecția cu Covid-19

”O doza unică de vaccin va juca, de asemenea, rolul de a reaminti sistemului imunitar cum să lupte cu Covid-19”, se arată într-un comunicat oficial. 

"În prezent, nici o țară nu s-a poziționat în mod clar în ceea ce privește administrarea unei singure doze de vaccin pentru persoanele care au contractat deja Covid-19", se mai arată în comunicat.

Autoritatea franceză recomandă, de asemenea, să se aştepte „mai mult de trei luni” după boală, „de preferinţă şase luni”, după care să fie administrată doza unică de vaccin. 

Franța și-a accelerat programul de vaccinare în ultimele săptămâni, dar este încă la începutul campaniei.

2,1 milioane de persoane vaccinate în Franța cu o doză de ser

Până joi, peste 2,1 milioane de persoane primiseră cel puțin o doză de vaccin, aproape 535.800 primind deja și rapelul.

Două studii recente din SUA sugerează că o doză unică de vaccin poate oferi imunitate persoanelor care s-au recuperat deja de Covid-19.

Cercetătorii au spus că imunitatea la persoanele care au avut Covid-19 și apoi au primit o singură doză de vaccin "este egală sau chiar o depășește" pe cea a persoanelor care nu au avut Covid-19, dar au primit două doze de vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Franţa recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au avut Covid-19