Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Două avioane militare Rafale s-au ciocnit în estul Franţei. Piloţii, daţi dispăruţi

Un accident aviatic în care au fost implicate două avioane Rafale ale armatei franceze a avut loc miercuri în estul Franţei şi au fost lansate operaţiunile de căutare a piloţilor, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 16:28

Două avioane militare Rafale s-au ciocnit în estul Franţei. Piloţii, daţi dispăruţi Două avioane militare Rafale s-au ciocnit în estul Franţei. Piloţii, daţi dispăruţi - Profimedia

Cele două avioane de vânătoare Rafale, de la baza aeriană Saint-Dizier, au intrat în coliziune, a precizat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene franceze, scrie Agerpres.

Doi piloţi, daţi dispăruţi

Pilotul unuia dintre cele două avioane a reuşit să se catapulteze şi este teafăr şi nevătămat, însă instructorul şi pilotul elev din celălalt avion sunt daţi dispăruţi, precizează acelaşi purtător de cuvânt.

Articolul continuă după reclamă

Avioanele Rafale, fabricate de compania Dassault, sunt cele mai moderne din dotarea forţelor aeriene franceze şi pot executa misiuni de apărare aeriană, recunoaştere sau bombardament, iar în versiunea pentru marina militară pot decola de pe portavioane; totodată, asigură descurajarea nucleară franceză.

Armata franceză a precizat pentru AFP că toţi piloţii implicaţi în acest accident aviatic sunt francezi, precizare venită în contextul în care piloţi ucraineni sunt în prezent instruiţi în Franţa. Piloţii ucraineni sunt instruiţi la baza Cazaux în sud-vestul Franţei şi numai pe avioane de antrenament şi atac uşor Alpha Jet.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat în luna iunie că ţara sa va livra Ucrainei avioane de luptă Mirage 2000-5 şi va pregăti piloţii ucraineni pentru operarea acestor aparate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Două avioane militare Rafale s-au ciocnit în estul Franţei. Piloţii, daţi dispăruţi