Antena Meniu Search
x

GAFĂ de proporţii: Numerele de telefon a SUTE de politicieni au fost PUBLICATE ONLINE

Numerele de telefon a sute de politicieni australieni, printre care foştii premieri Julia Gillard şi John Howard, au devenit publice în mediul online pentru cel puţin trei luni în urma unei erori administrative.

Numerele de telefon a sute de politicieni australieni, printre care foştii premieri Julia Gillard şi John Howard, au devenit publice în mediul online pentru cel puţin trei luni în urma unei erori administrative.

Descoperirea acestei greşeli a fost făcută atunci când Departamentul Serviciilor Parlamentare australian (DPS) a publicat online facturile telefonice ale politicienilor, conform procedurii standard, dar a uitat să şteargă din documentul respectiv numerele de telefon aferente, conform publicaţiei Sydney Morning Herald.

Astfel, în loc să fie complet înlăturate, fonturile numerelor de telefon au fost colorate în alb, ceea ce însemna că informaţia în cauză încă putea fi găsită folosind comanda "copy/paste".

Numerele de telefon au fost şterse abia luni, 20 martie, după ce presa locală a alertat DPS în legătură cu o breşă în sistemul de securitate.

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al DPS a declarat că vina pentru această eroare îi revine unui contractor privat. "DPS a înlăturat documentele de pe website-ul APH la scurt timp după ce a fost alertat în legătură cu această problemă şi conlucrează cu contractorul pentru a investiga cauza incidentului", a declarat purtătorul de cuvânt pentru Sydney Morning Herald.

Citeşte şi: Criză de popularitate la Casa Albă. Procentul de aprobare a preşedintelui american a scăzut DRAMATIC

Pe lista politicienilor australieni ale căror numere de telefon au fost publicate online nu s-a aflat şi premierul Malcolm Turnbull, dar au fost incluşi mai mulţi miniştri şi liderul opoziţiei, Bill Shorten.

Sursă: Agerpres.ro

Citeşte şi: SURPRIZE MARI în cel mai recent sondaj Avangarde! Cine ar câștiga PREŞEDINŢIA, dacă azi ar fi alegeri

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » GAFĂ de proporţii: Numerele de telefon a SUTE de politicieni au fost PUBLICATE ONLINE