Antena Meniu Search
x

Gloanţe ale poliţiei, găsite în cadavrele unora dintre cele 46 de deţinute, moarte în timpul revoltei într-o închisoare celebră din Honduras

Gloanțe ale poliției au fost găsite în cadavrele unora dintre cele 46 de deținute ucise într-o revoltă dintr-o închisoare de femei din Honduras din luna iunie. Imaginile surprinse de un martor au arătat cum o coloană uriaşă fum se ridică deasupra închisorii, incendiul fiind provocat de una dintre bande. Autorităţile spun că unele dintre victime au murit arse de vii, în timp ce altele au fost împușcate. 

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 09:45

- Profimedia

15 gloanțe ale poliției au fost descoperite în cadavrele unor membre ale bandei MS-13, împușcate și arse de vii în timpul atacului din închisoarea de la periferia orașului Tegucigalpa, a declarat ministrul adjunct al securității din Honduras, Julissa Villanueva.

„Dovezile ne spun că 96% dintre gloanțele găsite... aparțin poliției”, a declarat Villanueva într-un interviu televizat, transmis pe pagina sa de Facebook, potrivit Mediafax.

Ea a adăugat că dovezile au indicat o probabilă complicitate a poliției în această revoltă, una dintre cele mai grave breșe de securitate din istoria recentă a Hondurasului. Un purtător de cuvânt al poliției naționale a refuzat să comenteze acuzațiile oficialului.

41 de femei moarte, într-o închisoare celebră din Honduras

Villanueva nu a precizat câte cadavre conțineau gloanțe sau câte arme individuale au fost găsite.

Delma Ordonez, preşedinta unei asociaţii a familiilor deţinuţilor, a declarat pentru Reuters că o încăierare a izbucnit la închisoare în primele ore ale zilei de marţi între membrii bandelor rivale Barrio 18 şi Mara Salvatrucha (MS-13). Clădirea în care au pierit victimele "este complet distrusă, a fost făcută cenuşă", a afirmat ea, precizând că închisoarea avea aproximativ 900 de femei.

În Honduras există un istoric de incidente mortale în închisori, 18 deţinuţi ar fi fost ucişi într-o luptă între bande într-un penitenciar în 2019, iar peste 350 au murit într-un incendiu în 2012.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Gloanţe ale poliţiei, găsite în cadavrele unora dintre cele 46 de deţinute, moarte în timpul revoltei într-o închisoare celebră din Honduras