Antena Meniu Search
x

Video 41 de femei moarte, într-o închisoare celebră din Honduras, după o luptă dintre două bande. Deţinutele şi-au dat foc şi s-au împuşcat

Cel puţin 41 de persoane au murit într-o închisoare de femei din Honduras în urma unei lupte violente între bande. Imaginile surprinse de un martor arată cum o coloană uriaşă fum se ridică deasupra închisorii, incendiul fiind provocat de una dintre bande. Autorităţile spun că unele dintre victime au murit arse de vii, în timp ce altele au fost împușcate. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 21.06.2023, 08:43

Vezi și

Autorităţile lucrează la identificarea cadavrelor de la Centro Femenino de Adaptacion Social, un penitenciar pentru femei cu 900 de persoane, situat la aproximativ 20 de kilometri de capitala Tegucigalpa, a declarat purtătorul de cuvânt Yuri Mora pentru Reuters, precizând că unele au murit din cauza arsurilor, în timp ce altele au fost împuşcate.

Delma Ordonez, preşedinta unei asociaţii a familiilor deţinuţilor, a declarat pentru Reuters că o încăierare a izbucnit la închisoare în primele ore ale zilei de marţi între membrii bandelor rivale Barrio 18 şi Mara Salvatrucha (MS-13).

Presa locală a relatat că a avut loc o revoltă. Delma Ordónez, a declarat presei locale că membrele unui grup de femei au incendiat celula unei bande rivale.

Clădirea în care au pierit victimele "este complet distrusă, a fost făcută cenuşă", a afirmat ea, precizând că închisoarea avea aproximativ 900 de femei.

Pe acelaşi subiect

Femeile şi-au dat foc şi s-ar fi împuşcat

Mora a declarat că guvernul nu poate confirma în prezent detaliile celor întâmplate. Imagini difuzate de mass-media locală au arătat fum negru care ieşea dintr-o clădire a închisorii.

Rudele deţinuţilor au staţionat în afara închisorii mai târziu marţi, încercând să afle informaţii. "Caut informaţii despre ce s-a întâmplat cu fiica mea, dar încă nu ne-au informat", a declarat o femeie care s-a identificat ca Ligia Rodriguez într-un interviu televizat.

Un purtător de cuvânt al spitalului, care a cerut să rămână anonim, a declarat că şapte persoane sunt tratate într-un spital de stat. În Honduras există un istoric de incidente mortale în închisori, 18 deţinuţi ar fi fost ucişi într-o luptă între bande într-un penitenciar în 2019, iar peste 350 au murit într-un incendiu în 2012.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » 41 de femei moarte, într-o închisoare celebră din Honduras, după o luptă dintre două bande. Deţinutele şi-au dat foc şi s-au împuşcat