Antena Meniu Search
x

Grecia deschide turismul către insule în trei etape

Planul guvernamental de călătorie către insule dinspre Grecia continentală cuprinde trei etape și va fi finalizat pe 1 iunie, a anunțat Ministerul de Interne din Grecia. 

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 15:27

Grecia deschide turismul către insule în trei etape
Un cuplu relaxându-se în piscină, în insula Santorini - Pixabay
  • Inițial, doar patronii și angajații vor putea merge pe insule
  • Restricțiile s-ar putea ridica pe 1 iunie

Călătoria dinspre continent spre insulele grecești a fost interzisă ca măsură de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului în zone unde facilitățile medicale sunt insuficiente. 

Totuși, guvernul din Grecia relaxează aceste măsuri, iar călătoriile spre insule vor începe treptat. 

Într-o primă fază, spre insule vor călători doar persoanele care dețin afaceri turistice acolo sau care suplinesc cadrele didactice.

A doua fază va începe pe 18 mai, când muncitorii din turism vor putea merge către insule, doar dacă prezintă o adeverință de la angajator. 

Dacă totul decurge conform planului după aceste două etape, accesul către insule va fi liber pentru toți grecii și străinii începând cu 1 iunie. Termenul ar putea fi devansat chiar pe 25 mai, într-un scenariu pozitiv, conform GreekReporter.com.

Citește și:

Ministerul de Interne subliniază că vor exista măsuri stricte în ceea ce privește mijloacele de transport, precum numărul maxim de pasageri, așezarea lor etc.

Înainte de a se îmbarca pe o navă sau într-un avion, pasagerilor li se va verifica temperatura, în timp ce fiecare va trebui să completeze un chestionar privind starea de sănătate.

Navele vor avea voie să transporte doar 50% din capacitatea de pasageri, în avioane va exista un scaun gol lângă fiecare pasager, iar în cabine numărul va fi limitat la o persoană, dacă nu sunt rude.

Citește și:

În Grecia continentală, călătoriile vor fi permise începând cu 18 mai, fără restricții. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Grecia deschide turismul către insule în trei etape