Antena Meniu Search
x

Vacanţele în Europa vor avea reguli stricte

Europenii vor în vacanţă cu orice preţ. Astfel că se caută soluţii pentru redeschiderea sezonului turistic cât mai curând. Croaţia vrea să creeze coridoare speciale pentru străini, iar companiile aeriene şi-au reluat o parte din zborurile internaţionale. Între timp, Italia vine cu metode ingenioase pentru a merge la plajă în siguranţă.

de Redactia Observator

la 03.05.2020, 01:27

Vezi și
  • Europa caută măsuri pentru atragerea turiștilor.
  • Croația vrea coridoare speciale pentru vizitatorii țării.

Este cea mai ieftină metodă de a face plajă în siguranţă. Autorităţile din Peninsulă îi îndeamnă pe oameni să îşi împrejumaiscă cinci metri pătraţi de plajă cu ajutorul a patru beţe şi 20 de metri de bandă adezivă.

Tot italienii au propus şi amplasarea unor corturi speciale sau a pereţilor separatori din plexiglas.

Pentru a atrage turiştii, angajaţii unor hoteluri din Cesenatico au scris cuvântul "împreună" cu ajutorul a 300 de şezlonguri.

 Autorităţile din Peninsulă nu au anunţat deocamdată când deschid graniţele pentru străini. Cert este că italienii vor putea circula liberi dintr-o regiune în alta upă două luni de carantină. Până acum, 75 de mii de oameni s-au vindecat de coronavirus în Italia.

Portugalia iese mâine din starea de urgentă şi deja caută soluţii pentru deschiderea sezonului turistic. Pentru siguranţa vizitatorilor, măsurile de igienă din hoteluri şi restaurante vor fi reevaluate. În funcţie de rezultate, fiecare unitate va primi un certificat special.

Cipru intenţionează să redeschidă graniţele în iulie, însă va primi un număr limitat de turişti. Oamenii s-ar putea bucura la vară şi de Coasta Dalmată. Cu peste 2.000 de infectaţi şi mai puţin de 70 de decese de COVID, Croaţia propune crearea unor coridoare speciale pentru turişti. Autorităţile speră să încaseze anul acesta măcar 30% din câştigurile de anul trecut, care au fost de peste 10 miliarde de euro.

Până la destinaţie, drumul e lung. O companie aeriană îşi reia zborurile din Londra către Budapesta, Lisabona, Sofia, Tenerife, Tel Aviv şi Varna. Şi Bucureşti era pe lista destinaţiilor, însă autorităţile române au extins perioada de carantină. În cazul în care zborul este anulat, pasagerii nu îşi vor recupera banii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vacanţele în Europa vor avea reguli stricte