Antena Meniu Search
x

Grecia impune noi restricţii pentru turiști, după o explozie a cazurilor de coronavirus

Grecia impune noi restricţii pentru turiști, în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki, după explozia cazurilor de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.08.2020, 15:57

Grecia impune noi restricţii pentru turiști, după o explozie a cazurilor de coronavirus
Grecia impune noi restricţii pentru turiști, după o explozie a cazurilor de coronavirus - Bestimage / Sandrine Thesillat via Hepta
  • Vizate de restricții sunt insula Mykonos şi regiunea Halkidiki.
  • Restricţiile intră in vigoare din 21 august și vor fi valabile până pe 31 august.

Printre măsurile care vor intra in vigoare începând cu 21 august, se numără interzicerea completă a organizării de petreceri şi festivităţi, a reuniunilor mai mari de 9 persoane, atât publice cât şi private, şi purtarea obligatorie a măştii în spaţii închise şi deschise.

În ceea ce priveşte restaurantele și terasele, la aceeaşi masă pot sta numai patru persoane, excepție pentru rudele apropiate, pentru care limita este de 6 persoane.

Restricţiile vor fi valabile până pe 31 august.

Grecia a înregistrat, marţi, 269 de noi contaminări, cel mai mare număr de când a fost detectat primul caz în ţară, pe 26 februarie.

Nikos Hardalias, ministru adjunct al Protecţiei civile, a declarat marţi că Grecia se află într-o situaţie mai bună decât majoritatea ţărilor europene. El a precizat că ţara se află pe locul 180 ca număr de decese la un milion de locuitori. Faptul că oamenii nu au respectat distanţarea fizică a dus la creşterea numărului de cazuri, a adăugat el.

În total, Grecia - cu o populaţie de 10,7 milioane de locuritori - a înregistrat peste 7.400 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 232 de decese asociate bolii, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, scrie news.ro.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Grecia impune noi restricţii pentru turiști, după o explozie a cazurilor de coronavirus