Antena Meniu Search
x

Grecia se asteapta, anul acesta, la un nou record de turisti

Grecia este inca departe de iesirea din criza, dar situatia da motive de optimism intr-un domeniu de baza: turismul. Hotelierii greci se asteapta, anul acesta, la un nou record absolut de vizitatori. Iar guvernul este incantat, deoarece turismul este una din principalele surse de venit ale economiei

Vezi și

Deocamdata, orasele si porturile Greciei traiesc, inca, in linistea din afara sezonului de varf. Dar, in lunile viitoare, ele vor fi, din nou, asaltate de turisti, ca pe vremuri. Organizatiile turistice din Grecia prevad ca veniturile vor reveni, anul acesta, la nivelul dinaintea crizei si chiar il vor depasi.

Grecia, in ansamblu, va ajunge si chiar va depasi, anul acesta, cifra de 17 milioane de sosiri de turisti, ceea ce reprezinta un mare record, un nou record pentru Grecia.

In ultimii ani, patronii de hoteluri si restaurante au simtit dureros efectele crizei. Speriati de reportajele despre greve si proteste violente, pe care le vedeau la televiziune, strainii au renuntat la vacantele in Grecia. Dar fenomenul a avut si un efect pozitiv: hotelierii au fost obligati sa imbunatateasca serviciile si sa reduca preturile, ca sa-i aduca inapoi pe turisti.

“Astazi, oferim o valoare mult mai mare pentru acelasi pret, pentru ca hotelurile sunt la fel ca acum patru ani, dar sunt mult mai ieftine, cu aproape 40 - 50 la suta mai ieftine”.

Rezervarile din Germania si Marea Britanie au crescut cu 15 si respectiv 20 % fata de anul trecut. Un alt motiv de optimism este cresterea numarului de turisti din Europa de Est si mai ales din Rusia, de unde vin, acum, de trei ori mai multi vizitatori ca in trecut. Grecii spera ca redresarea turismului va ajuta la scoaterea tarii din recesiune si va reduce somajul, care, din pacate, a ajuns si el la un nivel record

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Grecia se asteapta, anul acesta, la un nou record de turisti