Antena Meniu Search
x

Grupul farmaceutic francez Sanofi lansează testele clinice pentru al doilea vaccin anti-Covid-19

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat, vineri, lansarea primelor teste pe om al celui de-al doilea vaccin anti-Covid-19. Primul ser este tot în faza de testare, după ce dezvoltarea sa a fost întârziată.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 12.03.2021, 11:05

Primul ser este încă în faza de testare
Grupul farmaceutic francez Sanofi lansează testele clinice pentru al doilea vaccin anti-Covid-19 - Profimedia Images
  • Sanofi a anunţat lansarea primelor studii ale celui de-al doilea vaccin anti-Covid-19
  • Primul ser este încă în faza de testare

"Sanofi şi Translate Bio, o companie americană asociată cu cea franceză începe studiile clinice consacrate vaccinului candidat pentru ARN mesager contra Covid-19", a anunţat grupul într-un comunicat. 

Testele din fazele 1 şi 2 sunt primele efectuate pe om în cadrul dezvoltării unui tratament. Acestea urmăresc să verifice dacă nu este periculos şi să furnizeze informaţii iniţiale despre eficacitatea acestuia, însă faza a treia, realizată pe mai mulţi pacienţi, va permite determinarea eficienţei. Pentru al doilea vaccin, Sanofi va realiza primele teste pe 415 persoane şi aşteaptă primele rezultate pentru al treilea trimestru în vederea lansării fazei următoare. 

Acest proiect funcţionează pe principiul ARN mesager, o tehnologie inovatoare care se află şi la baza vaccinurilor Pfizer/ BioNTech şi Moderna, deja autorizate în Uniunea Europeană şi în Statele Unite. Este al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi pentru coronavirus. 

Primul ser este încă în faza de testare

Primul, elaborat împreună cu britanicii de la GSK, funcţionează diferit, pe baza unei proteine recombinate. Dar dezvoltarea sa a avut mai multe luni de întârziere în raport cu calendarul prevăzut şi testele sunt abia în faza 2. Grupul speră să-l poată lansa la sfârşitul lui 2021, potrivit news.ro.       

Sanofi va ajuta, de asemenea, la îmbutelierea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de alte grupuri: Pfizer şi Johnson & Johnson, al cărui vaccin tocmai a fost autorizat în UE. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Grupul farmaceutic francez Sanofi lansează testele clinice pentru al doilea vaccin anti-Covid-19