Antena Meniu Search
x

Video Guvernul Italiei impune starea de urgenţă pe Insula Ischia, în urma alunecării devastatoare de teren

Guvernul italian a instituit duminică starea de urgenţă pe Insula Ischia, care a fost devastată sâmbătă de o alunecare de teren care a înecat în mâl o staţiune întreagă, relatează AFP. Tragedia ar fi fost soldată cu cel puţin opt morţi şi 12 dispăruţi.

de Redactia Observator

la 27.11.2022, 20:48

Vezi și

Un val de noroi și moloz s-a prăbușit sâmbătă dimineață în staţiunea balneară Casamicciola Terme din luxurianta insulă Ischia, înghițind cel puțin o casă și ducând mașinile în mare, potrivit presei locale și serviciilor de urgență.

O primă tranșă de două milioane de euro a fost eliberată din fondurile de ajutor, la sfârșitul unei ședințe a cabinetului care a declarat starea de urgență, a transmis ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci. Peste 200 de salvatori au căutat cele 12 persoane dispărute, în timp ce sute de voluntari au curățat străzile orașului, îngropate în noroi.

Potrivit agenției de presă italiană AGI, salvatorii au găsit cadavrul unei femei în vârstă de 31 de ani, iar alte publicaţii locale relatează că 13 persoane au fost rănite. Eforturile de salvare au fost îngreunate de ploile și vânturile puternice, care au dus la întârzierea feriboturilor care aduceau întăriri de pe continent.

Ischia a fost lovită de dezastre naturale şi în trecut

Pe acelaşi subiect

"Muntele a luat-o la vale. A avut loc o devastare de magazine, maşini, hoteluri, care s-a mai întâmplat şi acum nouă ani. Acum, sunt pe cale să curăţ magazinul soacrei mele", a declarat pentru AFP un locuitor al Ischiei, Salvatore Lorini, în vârstă de 45 de ani.

Ministrul de Interne, Matteo Piantedosi, a avertizat că situația este "foarte gravă". Cu toate acestea, el a negat o declarație a colegului său Matteo Salvini, vicepremierul și ministrul Infrastructurii, potrivit căreia opt persoane ar fi murit, spunând că acest lucru nu a fost confirmat. 

Casamicciola a cunoscut furia naturii şi în 2009, când a fost lovită de o altă alunecare de teren, iar în 2017, un cutremur a avariat multe clădiri istorice şi a ucis doi localnici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Guvernul Italiei impune starea de urgenţă pe Insula Ischia, în urma alunecării devastatoare de teren