Antena Meniu Search
x

Cel puțin 8 persoane moarte și peste 30 de familii blocate după alunecările de teren dintr-o stațiune turistică din Italia vizitată de români

Coşmar pe insula italiană Ischia, destinaţie de vacanţă pentru români. O alunecare enormă de teren a înecat în mâl o staţiune întreagă. Dealul de deasupra localităţii a luat-o din loc după un potop în toată regula. Ploaia a adus 160 de litri de apă pe metru pătrat în 12 ore. Case şi maşini au fost distruse de puhoaie, în timp ce zeci de familii se roagă să mai fie în viaţă rudele luate de şuvoaie. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 27.11.2022, 22:03

Vezi și

 Cocheta staţiune Casamicciola aproape nu se mai vede de sub ape şi noroaie. Potopul s-a pornit peste noapte, dimineaţa a început să alunece dealul de deasupra localităţii, iar pagubele au atins proporţii dramatice.

Mica staţiune, un paradis de vacanţă pentru mulţi europeni, este complet distrusă, aproape. Cei care s-au bronzat astă vară pe plajele ei nu o recunosc în aceste imagini. Zeci de maşini şi autobuze grele de zeci de tone au fost cărate kilometri întregi de avalanşa de apă şi noroi. Puhoaiele le-au aruncat direct în mare. Şoselele au fost astupate de mâl, iar peste 30 de familii au rămas blocate în casele lor, în timp ce 12 oameni au fost daţi dispăruţi. Printre ei, o familie cu doi copii şi un cuplu cu un copil nou-născut.

"Nu te mişca, ajungem la tine!"

Bilanțul provizoriu indică cel puțin 8 persoane moarte

Pe acelaşi subiect

Speriaţi de moarte, oamenii au încercat să se salveze singuri. Un bărbat murdar din cap până în picioare de noroi a fost surprins în timp ce încerca să iasă de sub dărâmături. Cei care nu s-au putut salva, au fost luaţi de puhoaie odată cu zeci de case. Un bilanţ parţial arată că cel puţin opt localnici au pierit. 

"Imaginile care vin de la cei care filmează cu telefonul sunt cu adevărat dramatice. Nu mai există nimic, peste tot e noroi."

Casamicciola a mai cunoscut furia naturii şi în 2009, când a mai fost lovită de o alunecare de teren, iar în 2017, un cutremur a avariat multe clădiri istorice şi a ucis doi localnici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 8 persoane moarte și peste 30 de familii blocate după alunecările de teren dintr-o stațiune turistică din Italia vizitată de români