Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Guvernul Spaniei a preluat oficial controlul în Catalonia. Vicepremierul spaniol, la conducerea regiunii

Guvernul Spaniei a preluat oficial controlul în Catalonia, după ce a dizolvat executivul şi parlamentul local, dominate de separatişti.

de Redactia Observator

la 28.10.2017 , 13:01

Guvernul Spaniei a preluat oficial controlul asupra Cataloniei - Hepta

Guvernul Spaniei a preluat oficial controlul în Catalonia, după ce a dizolvat executivul şi parlamentul local, dominate de separatişti. Vicepremierul spaniol conduce acum regiunea.

Spania a început să aplice măsurile drastice venite ca replică la decizia parlamentului catalan de a declara independenţa. La câteva ore după ce a dizolvat guvernul şi Parlamentul Cataloniei, executivul de la Madrid a anunţat că, oficial, a preluat controlul regiunii.

Catalonia e acum condusă de Vicepremierul Spaniei, o femeie - Soraya Saenz de Santamaria. În cursul dimineţii, un buletin oficial a cabinetului de la Madrid anunţa demiterea liderului separatist al regiunii, Carles Puigdemont, a adjunctului său şi a tuturor membrilor cabinetului catalan. Parlamentul catalan, de asemenea, a fost dizolvat şi au fost anunţate alegeri anticipate pentru 21 decembrie.

Articolul continuă după reclamă

Şeful poliţiei din Catalonia, de asemenea, a fost demis. Măsurile fulger luate de guvernul spaniol sunt destinate să dezamorseze criza provocată de separatiştii catalani, care a atins punctul maximum odată cu declararea independenţei regiunii. Deciziile au fost anunţate după ce Parlamentul Spaniol a dat undă verde Premierului Mariano Rajoy să activeze articolul 155 din Constituţie, care a permis suspendarea autonomiei Cataloniei şi preluarea controlului de către guvernul central. 

Pe acelaşi subiect

Oficialii spanioli au anunţat că vor continua cu noi măsuri pentru a readuce Catalonia la "normalitate şi legalitate". Guvernul spaniol va închide departamentul de afaceri externe al Cataloniei şi va demite toţi delegaţii regiunii aflaţi la Bruxelles şi Madrid.

The Spanish government is shutting down Catalonia's foreign affairs department and dismissing its delegates in Brussels and Madrid.

Astăzi, în capitala spaniolă, e anunţat un mare miting pentru unitatea Spaniei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Guvernul Spaniei a preluat oficial controlul în Catalonia. Vicepremierul spaniol, la conducerea regiunii