Antena Meniu Search
x

Guvernul spaniol îl IGNORĂ complet pe liderul catalan!

Guvernul spaniol nu ia în considerare declaraţiile lui Carles Puigdemont, pe care îl consideră demis din funcţia de preşedinte al Generalitat

Guvernul spaniol nu ia în considerare declaraţiile lui Carles Puigdemont, pe care îl consideră demis din funcţia de preşedinte al Generalitat, potrivit unor surse apropiate executivului, citate de ABC şi News.ro

Din momentul destituirii, acţiunile lui revin sectorului juridic. Guvernul lui Rajoy speră ca noile alegeri din Catalonia să permită restituirea prestigiului instituţiilor regiunii, după ce a fos deteriorat în perioada preşedinţiei lui Puigdemont. 

Fostul preşedinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, a declarat sâmbătă că Parlamentul catalan a îndeplinit, vineri, voinţa celor care au votat la 27 septembrie. El a apreciat că Guvernul de la Madrid a luat decizii contrare dorinţei catalanilor şi a afirmat că va continua pentru construirea unei ţări libere. „Cea mai bună formă de a merge înainte este să ne opunem în mod democratic articolului 155”.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri - cu 70 de voturi „pentru” la zece „împotrivă” şi două abţineri - o moţiune prin care înfiinţează Republica Catalană.

După adoptarea moţiunii de către parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Guvernul spaniol îl IGNORĂ complet pe liderul catalan!