Antena Meniu Search
x

Video Hamas a publicat o filmare cu trei ostatici israelieni și avertizează că "va decide soarta lor". De ce nu răspunde Israelul

Război Israel-HamasIsraelul a continuat, ieri, bombardamentele în Gaza, în a o suta zi de război împotriva Hamas. Pentru a marca această dată, peste 120.000 de persoane au participat la un miting în Tel Aviv. La Londra şi Washington, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere încetarea focului în Fâşia Gaza. L-au condamnat pe Joe Biden pentru sprijinul acordat Israelului. Unii protestatari au aruncat cu sticle de apă în ofițeri, în timp ce alții au încercat să sară gardul. Aproape 24.000 de palestinieni au fost ucişi şi alţi 60.000 - răniţi în atacurile israeliene. Mai mult, Hamas a distribuit ieri o înregistrare video în care trei ostatici cer guvernului Netanyahu să oprească ofensiva. Videoclipul de 37 de secunde se încheie cu un mesaj al teroriştilor, care au transmis că soarta ostaticilor va fi dezvaluită în curând. Peste noapte, mai multe avioane de luptă americane au doborât în Marea Roşie o rachetă de croazieră lansată dintr-o zonă controlată de Houthi în Yemen

de Redactia Observator

la 15.01.2024, 09:48

Vezi și

Hamas a distribuit duminică o înregistrare video în care apar trei ostatici israelieni în Gaza şi în care aceştia îndeamnă guvernul lor să oprească ofensiva împotriva grupării islamiste palestiniene şi să obţină eliberarea lor, în timp ce ambele părţi au marcat cea de-a 100-a zi de război, relatează Reuters.

Videoclipul de 37 de secunde, nedatat, în care apar Noa Argamani, 26 de ani, Yossi Sharabi, 53 de ani, şi Itai Svirsky, 38 de ani, se încheia cu un mesaj: "Mâine vă vom informa despre soarta lor".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hamas a precizat mai devreme duminică faptul că a pierdut contactul cu unii ostatici în timp ce forţele israeliene au bombardat Gaza, menţionând că este posibil ca aceştia să fi fost ucişi în acest proces. La începutul războiului, a ameninţat, de asemenea, că va executa ostaticii ca represalii la loviturile militare israeliene.

Pe acelaşi subiect

Israelul consideră mesajele publice ale Hamas drept război psihologic

Oficialii israelieni au refuzat, în general, să răspundă la mesajele publice ale Hamas cu privire la ostatici, considerându-le război psihologic. Hagar Mizrahi, un oficial medico-legal din cadrul Ministerului israelian al Sănătăţii, a declarat la 31 decembrie la televiziunea locală că autopsiile ostaticilor ucişi care au fost recuperaţi au găsit cauze ale morţii care nu corespund cu versiunea Hamas că aceştia ar fi murit în urma unor lovituri aeriene.

Dar Israelul a precizat, de asemenea, că este conştient de riscurile pe care le presupune ofensiva sa pentru ostatici şi că îşi ia măsuri de precauţie.

"Operaţiunea militară necesită timp. Ea ne obligă să fim precişi şi o adaptăm în funcţie de ameninţări şi de ostaticii care se află pe teren", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al şefului forţelor armate, contraamiralul Daniel Hagari.

Dintre cele aproximativ 240 de persoane capturate de Hamas în timpul unui val de crime transfrontaliere din 7 octombrie care a declanşat războiul, aproximativ jumătate au fost eliberate în cadrul unui armistiţiu din noiembrie. Israelul afirmă că 132 au rămas în Gaza şi că 25 dintre ei au murit în captivitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Hamas a publicat o filmare cu trei ostatici israelieni și avertizează că "va decide soarta lor". De ce nu răspunde Israelul