Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice cu intervenția pompierilor români în Grecia. Pădurile s-au transformat într-un infern de foc

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, miercuri, că în jurul prânzului, la solicitarea autorităţilor elene, pompierii români intervin de-a lungul unei secţiuni a autostrăzii către Alexandroupolis, la un incendiu care afectează vegetaţia uscată şi lăstărişul din zona respectivă. În acţiunile derulate intervin 52 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere.

de Redactia Observator

la 23.08.2023, 16:58

Vezi și

Misiunile desfăşurate de pompierii români constau în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

Propagarea incendiului este favorizată de temperaturile care s-au menţinut ridicate în ultimele zile, precum şi de intensificările vântului, mai arată sursa citată. 

Pompierii români acţionează în sprijinul autorităţilor elene, sub coordonarea ofiţerului de legătură, delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Incendii de vegetație în Grecia. Peste 60 de focare au izbucnit în ultimele 24 de ore

Pe acelaşi subiect

Arde din nou Grecia. 60 de focare au izbucnit numai în ultimele 24 de ore, unele dintre ele în destinaţii preferate de români pentru vacanţe. Numărul morţilor a ajuns deja la 20, după ce 18 trupuri carbonizate au fost găsite într-o pădure din regiunea Evros.

În plin sezon de vacanţe, întreaga Europă a fost ca un cuptor. Oficialii români au emis atenţionări de călătorie pentru alte trei ţări din cauza caniculei şi riscului de incendii. 

Pădurile din Evros, în nordul Greciei, unde intervin şi pompierii români, s-au transformat în cuptoare. Au fost detaşaţi pentru a doua oară la cererea Atenei. Din păcate, nu au putut face nimic pentru 18 oameni, găsiţi morţi într-o pădure din apropiere. Autorităţile cred că sunt migranţi pentru că în regiune nu au fost raportate persoane dispărute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Imagini dramatice cu intervenția pompierilor români în Grecia. Pădurile s-au transformat într-un infern de foc