Antena Meniu Search
x

Video Imagini dure cu bombardamentul asupra oraşului Harkov. Rachetele GRAD folosite într-o zonă civilă: "Zeci de morţi, sute de răniţi. Lumea trebuie să vadă oroarea asta"

Războiul din Ucraina a intrat în a cincea zi. Au fost şi în această dimineaţă, cele mai bombardate fiind primele două mari oraşe din Ucraina, Kiev şi Harkov.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 17:05

Vezi și

Cei de la Nexta au publicat în această dimineaţă imagini cu bombardamentul din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina. Deşi armata rusă a dat asigurări în repetate rânduri că nu va atac obiective civile, iar populaţia nu are de ce să se teamă, din imagini se vede clar cum bombele lovesc în zone locuibile.

Potrivit autorităţilor ucrainene, de la începutul războiului şi pănă acum au murit 350 de civili. Dintre aceşti, 16 sunt copii. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii. Anton Herashchenko, un consilier al ministrului de Interne ucrainean, a scris un mesaj pe Facebook conform căruia zone rezidenţiale din Harkov au fost bombardate cu rachete GRID. "Zeci au murit, sute au fost răniţi. Lumea întreagă trebuie să vadă această oroare. Moarte ocupanţilor", a fost mesajul lui Herashchenko.

Potrivit BBC, este aproape imposibil de spus care este numărul exact al civililor care şi-au pierdut viaţa în acest război. Potrivit datelor ONU, care diferă cu mult de cele prezentate de autorităţile ucrainene, până acum ar fi murit 102 civili, iar 304 au fost răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Imagini dure cu bombardamentul asupra oraşului Harkov. Rachetele GRAD folosite într-o zonă civilă: "Zeci de morţi, sute de răniţi. Lumea trebuie să vadă oroarea asta"