Antena Meniu Search
x

IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cercetătorii au trimis un ROBOT să filmeze sub gheaţa Antarcticii. Ce au descoperit este fascinant! (VIDEO)

Cercetătorii australieni au ataşat o cameră de luat vederi unui robot subacvatic, l-au lansat sub marea de gheaţă din Antarctica, iar surpriza a fost una de proporţii.

Cercetătorii australieni au ataşat o cameră de luat vederi unui robot subacvatic, l-au lansat sub marea de gheaţă din Antarctica, iar surpriza a fost una de proporţii.

Au surprins lumea necunoscută de sub Antarctica, realizând una dintre cele mai frumoase și mai captivante explorări realizate de om în ultimii ani. 

Filmarea a fost realizată în apropiere de stație de cercetare Casey din Antarctica de Est, robotul fiind scufundat pentru a recupera un aparat al cărui obiectiv era să obţină datele legate de pH-ul apei, cum ar fi aciditatea, cantitatea de oxigen, salinitatea şi temperatura.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Când ne gândim la Antarctica, ne vin automat în minte speciile emblematice, cum ar fi pinguinii, focile sau balenele. Însă această filmare ne dezvăluie un habitat mult mai complex, productiv, colorat. Există un dinamism și o biodiversitate necunoscută nouă. Întâlnim bureți, păianjeni de mare, arici, castraveți de mare și stele de mare", a declarat Glenn Johnstone, biolog marin în cadrul stației de cercetare Casey.

Potrivit Science Alert, această lume colorată se află sub aproximativ 1,5 metri de gheață, în acest mediu temperaturile fiind în medie de -1,5 grade Celsius, pe tot parcursul anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cercetătorii au trimis un ROBOT să filmeze sub gheaţa Antarcticii. Ce au descoperit este fascinant! (VIDEO)