Antena Meniu Search
x

Video Imaginile dezastrului din Italia. Opt oameni au murit, 5.000 de locuitori au fost evacuați: "Este de nerecunoscut după pagubele suferite"

Tragedie în Italia. Opt oameni și-au pierdut viața și alți 5.000 de locuitori au fost evacuați din casele lor, după ce ploile au provocat inundații care au devastat regiunea Emilia-Romagna. Autoritățile trag un semnal de alară și spun că situația s-ar putea înrăutăţi, potrivit La Repubblica.

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 15:14

Opt persoane au murit şi 5000 de rezidenţi au fost evacuaţi din locuinţe în urma inundaţiilor devastatoare care s-au abătut asupra regiunii italiene Emilia-Romagna (nord), au anunţat miercuri autorităţile, avertizând că situaţia s-ar putea înrăutăţi. ''Precipitaţiile nu s-au încheiat, vor continua timp de mai multe ore'', a declarat pentru canalul de ştiri SkyTG24 adjunctul Agenţiei pentru Protecţie Civilă, Titti Postiglione. ''Ne confruntăm cu o situaţie foarte, foarte complicată''.

Oficialul a spus că mai multe persoane sunt date dispărute, dar nu a putut oferi numărul exact al acestora. Mai multe râuri au ieşit din matcă în Romagna, partea estică a regiunii, pe malul Mării Adriatice, forţând locuitorii unor oraşe precum Cesena să se urce pe acoperişul locuinţelor, de unde pompierii i-au preluat cu ajutorul elicopterelor sau al bărcilor pneumatice. Oraşul Ravenna a fost de asemenea grav afectat, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Orașul, de nerecunoscut după ce a fost devastat de indundații

''A fost probabil cea mai grea noapte din istoria Romagna'', a declarat pentru postul public de radio RAI primarul Ravenna, Michele de Pascale, care a mai precizat că 5.000 de persoane au fost evacuate doar din oraşul său în timpul nopţii.

''Ravenna este de nerecunoscut după pagubele suferite'', a mai spus el.

Prim-ministrul Giorgia Meloni şi-a exprimat ''întreaga solidaritate cu populaţia afectată'' şi a scris pe Twitter că guvernul urmăreşte situaţia îndeaproape şi este pregătit să ofere asistenţă.

Dezastrele asociate unor fenomene meteo s-au înmulţit în Italia. Ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii Emilia-Romagna urmează după săptămâni de secetă care a uscat solul, reducându-i capacitatea de a absorbi apa şi agravând impactul inundaţiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Imaginile dezastrului din Italia. Opt oameni au murit, 5.000 de locuitori au fost evacuați: "Este de nerecunoscut după pagubele suferite"