Antena Meniu Search
x

Video Vremea în România se schimbă radical: trei anotimpuri într-o zi. Ce arată prognoza meteo

La mijloc de mai, vremea ne dă din nou peste cap. Temperaturile aproape se dublează până mâine, poimâine, când se vor apropia de 30 de grade Celsius. La fel de brusc, norii vor acoperi apoi soarele, iar furtunile aduse de un ciclon din Mediterană vor lua ţara cu asalt. Tabloul haotic este completat astăzi de nămeţi pe Transalpina.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.05.2023, 19:17

Vezi și

De la vest la est, România a fost ţara cu trei anotimpuri astăzi. La Timişoara a plouat ca toamna, pe Transalpina buldozerele şi-au croit drum cu greu printre nămeţi de trei metri, iar la Bucureşti a fost primăvară. Soare şi 22 de grade Celsius. 

Vremea în România. Trei anotimpuri într-o zi

Soarele nu rezistă, însă, mult în România. La Timişoara, norii au întunecat cerul încă din zori. "Sud-vestul ţării este prima zonă în care ajung ploile. Ciclonul extrem de activ deasupra Mării Mediterane ne aduce precipitaţii însoţite de descărcări electrice şi vânt intens cu o viteză de 40 de km pe oră. Acelaşi tablou cu tonuri gri este şi în Maramureş, Crişana sau Oltenia", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Un val de aer cald, venit din Africa, aduce temperaturi nefiresc de mari pentru jumătatea lui mai. Termometrele vor sări de 20 de grade Celsius la "Polul Frigului". În sudul ţării vor fi temperaturi de vară: mâine, chiar 29 de grade la umbră, adică peste 32 la soare. Între timp, norii şi de ploi vor traversa aproape toată ţara. 

Pe acelaşi subiect

"Aversele cu tunete şi fulgere sosite dinspre Marea Mediterană vor apărea în special după-amiaza, mai ales în vestul şi în sudul ţării. Sunt ploi ca de vară, însoţite şi de vânt alert şi pot lăsa pe alocuri cantităţi mai mari de apă", spune Simona Căpşună, reporter Observator.

Prognoza meteo în Europa

Este vremea extremelor şi în Europa. Ciclonul meditarean aduce ploi abundente şi vânt cu rafale de peste 120 km/h în Sicilia şi sudul Italiei. Iar deasupra Poloniei este altă furtună violentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Vremea în România se schimbă radical: trei anotimpuri într-o zi. Ce arată prognoza meteo