Antena Meniu Search
x

Încă o dovadă a relaţiilor tot mai strânse dintre Moscova şi Phenian. Putin i-a oferit lui Kim Jong Un o limuzină de lux, încălcând sancţiunile ONU

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a dăruit liderului nord-coreean Kim Jong Un o limuzină de fabricaţie rusă, au anunţat marţi media de stat de la Phenian, în cadrul consolidării relaţiilor între cele două ţări, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 16:02

Încă o dovadă a relaţiilor tot mai strânse dintre Moscova şi Phenian. Putin i-a oferit lui Kim Jong Un o limuzină de lux, încălcând sancţiunile ONU
Încă o dovadă a relaţiilor tot mai strânse dintre Moscova şi Phenian. Putin i-a oferit lui Kim Jong Un o limuzină de lux, încălcând sancţiunile ONU - Profimedia Images

Cadoul liderului de la Kremlin este susceptibil să constituie o încălcare a sancţiunilor impuse Phenianului de către Naţiunile Unite în 2017, votate şi de către Rusia şi care vizează orice fel de exporturi de autoturisme în Coreea de Nord.

Kim Jong Un "a primit un autoturism fabricat în Rusia pentru uzul personal din partea lui Vladimir Vladimirovici Putin, preşedintele Federaţiei Ruse", a transmis agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA.

"Acest cadou este o demonstraţie clară a relaţiilor personale speciale între liderii" celor două ţări, a declarat influenta soră a conducătorului nord-coreean, Yo Jong, citată de aceeaşi media de stat, care nu specifică modelul maşinii dăruite de Putin. De la vizita liderului Coreii de Nord în Rusia anul trecut, Phenianul s-a apropiat de Moscova.

Moscova şi Phenianul, tot mai apropiate

Pe acelaşi subiect

Un grup de turişti ruşi a sosit la începutul acestei luni în Coreea de Nord pentru o călătorie de patru zile, acesta fiind primul grup străin cunoscut care a vizitat ţara de la închiderea frontierelor din cauza pandemiei de COVID-19.

După summitul între Kim Jong Un şi Vladimir Putin din septembrie, în Extremul Orient rus, SUA şi Coreea de Sud au afirmat în repetate rânduri că Phenianul a expediat arme Moscovei pentru a le utiliza în războiul în Ucraina, în schimbul unui ajutor rusesc pentru programele de satelit dezvoltate de Coreea de Nord. Cele două părţi au indicat că Vladimir Putin urmează să efectueze o nouă vizită la Phenian.

Kim Jong Un este cunoscut pentru apetenţa sa pentru maşinile de lux. El a fost văzut utilizând SUV-uri Lexus şi modele Mercedes-Benz clasa S.

Un raport al Naţiunilor Unite din 2021 consemnează o tentativă de expediere a unor maşini de lux în valoare de peste un milion de dolari de Emiratele Arabe Unite spre Ningbo, în China, în vederea unei livrări ulterioare în Coreea de Nord.

În cursul vizitei liderului nord-coreean în Rusia anul trecut, Putin l-a invitat la o plimbare pe bancheta din spate a limuzinei sale prezidenţiale Aurus Senat. Kim Jong Un luase cu el în vizita sa în Rusia un Maybach, care a fost transportat cu un tren special din Coreea de Nord. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Încă o dovadă a relaţiilor tot mai strânse dintre Moscova şi Phenian. Putin i-a oferit lui Kim Jong Un o limuzină de lux, încălcând sancţiunile ONU