Antena Meniu Search
x

Închisoare pe viaţă pentru adolescentul care a omorât în bătaie un homeless român în Dublin

Un adolescent de 17 ani, găsit vinovat pentru uciderea unui homeless român, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Dublin, Irlanda.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.05.2021, 07:51

Românul omorât în Dublin avea 39 de ani
Trupul neînsufleţit al românului ucis a fost găsit la marginea unui drum din Dublin - breakingnews.ie
  • Românul omorât în Dublin avea 39 de ani.

Tragedia s-a petrecut în septemnrie anul trecut, când trupul neînsufleţit al românului a fost găsit pe marginea unui drum de la periferia capitalei Irlandei.

Conform breakingnews.ie, din start anchetatorii l-au luat la ochi pe adolescentul de 17 ani iar acesta, în cele din urmă, şi-a recunoscut fapta la începutul acestui an.

Adolescentul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, tocmai din cauza vârstei, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că l-a omorât în bătaie pe Claudiu Robu, de 39 de ani, un român cunoscut în capitala Irlandei drept om al străzii. 

Magistraţii au stabilit că nu-i pot acorda îngăduinţă adolescentului, deşi apărătorii acestuia au pus situaţia pe seama mediului în care tânărul a crescut.

Pe acelaşi subiect

Adolescentul care a omorât un român în Dublin ar putea fi eliberat în 2028

Totuşi, pentru că şi-a recunoscut fapta, adolescentul ar putea petrece doar opt ani în închisoare. Şi, pentru că a stat deja mai multe luni în arest preventiv, asta ar putea însemna că adolescentul poate să ceară să fie eliberat condiţionat spre sfârşitul anului 2028.

Însă, magistraţii care au judecat acest caz au precizat că autorităţile trebuie să lucreze din greu pentru a obţine reabilitarea tânărului, în condiţiile în care ancheta a scos la iveală că anii de suferinţă şi de neglijenţă l-au marcat deja pe adolescent care a dezvoltat un comportament vulcanic şi care tot timpul sare la bătaie, indiferent de cât de mic este conflictul în care este implicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Închisoare pe viaţă pentru adolescentul care a omorât în bătaie un homeless român în Dublin