Antena Meniu Search
x

Video Infern în Insulele Canare, după erupţia vulcanului Cumbre Vieja. Aproape 6.000 de oameni au fost evacuaţi din calea dezastrului

Este stare de urgenţă în Insulele Canare, o cunoscută destinaţie de vacanţă din Spania, unde un vulcan a erupt după o jumătate de secol de adormire. Pe insula La Palma, aproape şase mii de oameni au fost evacuaţi în timp ce casele le erau îngropate de valul de lavă fierbinte. Premierul Spaniei, sosit la faţa locului, i-a asigurat pe sinistraţi că întreaga ţară este alături de ei. 

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 08:49

Vezi și

Erupţia vulcanului Cumbre Vieja a transformat insula La Palma într-un infern. Valul de lavă, înalt cât o casă cu etaj, a înaintat la început cu 700 de metri pe oră. Apoi a mai încetinit, dar a continuat să distrugă clădiri şi să topească tot ce întâlnea în cale. 

Peste o sută de case au fost distruse pe insula La Palma

Copacii au fost făcuţi scrum în câteva secunde, iar mai multe drumuri au fost acoperite de magmă. Oamenii abia au reuşit să fugă în timp ce valul incandescent li se apropia de case. 

Anette Fuchs: Ne-am temut că ne vom pierde viaţa. Am alergat în casă, am luat doar actele...

Pe acelaşi subiect

Cele mai importante lucruri...am fugit în maşină şi am coborât. Ni se părea că este ca într-un film SF. 

Peste o sută de case au fost distruse şi nu vor mai putea fi reconstruite pe aceleaşi locuri, acoperite, acum, de un strat gros de lavă. La fel au dispărut terenuri cultivate şi lucrări de infrastructură. Din fericire, până acum nu s-au semnalat victime sau răniţi. 

Regele Spaniei le-a trimis localnicilor un mesaj de sprijin şi încurajare. Iar şeful guvernului s-a deplasat pe insulă şi a promis că toate resursele statului vor fi mobilizate în ajutorul sinistraţilor.

Pedro Sanchez: Întreaga Spanie este alături de La Palma. Şi, fireşte, această solidaritate nu se va manifesta doar astăzi, când ne confruntăm cu acest neobişnuit fenomen natural, ci şi atunci când el va înceta. 

Torentul de lavă îşi continuă coborârea spre mare, fără ca nimic să-l poată opri. Specialiştii estimează că vulcanul a ejectat, până acum, în atmosferă peste 20.000 de tone de dioxid de sulf. Ultima erupţie de pe teritoriul Spaniei se produsese în anul 1971, tot pe insula La Palma. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Infern în Insulele Canare, după erupţia vulcanului Cumbre Vieja. Aproape 6.000 de oameni au fost evacuaţi din calea dezastrului