Antena Meniu Search
x

Înghețată contaminată cu coronavirus, descoperită de autoritățile din China

Înghețată contaminată cu coronavirus în China. Mii de produse au fost confiscate în nordul Chinei, iar autoritățile au pornit în identificarea consumatorilor, după ce testele pe trei eșantioane au arătat prezența coronavirusului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.01.2021, 16:00

Înghețată contaminată cu coronavirus, descoperită de către autoritățile din China
Înghețată contaminată cu coronavirus, descoperită de către autoritățile din China - Profimedia Images
  • Investigațiile epidemiologice efectuate până acum indică faptul că compania a produs lotul de înghețată folosind lapte praf importat din Noua Zeelandă și praf de zer importat din Ucraina.
  • Toate produsele companiei au fost sigilate și confiscate.

Consumatorii despre care se crede că au intrat în contact cu loturile de înghețată produse de Tianjin Daqiaodao Food Company sunt acum urmăriți de autoritățile din nordul municipiului Tianjin.

Toate produsele companiei au fost sigilate și confiscate după ce compania a trimis trei probe la Centrul Municipal pentru Controlul Bolilor în această săptămână și toate au fost pozitive la Covid-19.

Investigațiile epidemiologice efectuate până acum indică faptul că compania a produs lotul de înghețată folosind lapte praf importat din Noua Zeelandă și praf de zer importat din Ucraina, scrie The Independent.

Tianjin Daqiaodao a confirmat că cei 1.662 de angajați ai săi au fost plasați în carantină și urmează să fie testați. Dintre aceștia, 700 au primit deja rezultate negative la Covid-19, în timp ce rezultatele pentru restul de 962 de angajați rămân de confirmat.    

Virusolog britanic: ”Nu trebuie să intrăm în panică”

Dr. Stephen Griffin, un virolog cu sediul la Universitatea din Leeds, a declarat că incidentul nu ar trebui să genereze „panică” și că este, cel mai probabil, unul singular.

„Probabil că nu trebuie să intrăm în panică că fiecare bucată de înghețată va fi brusc contaminată cu coronavirus”, a spus dr. Stephen Griffin pentru Sky News.

”Temperatura rece la care este depozitată înghețata și faptul că conține grăsimi ar putea explica de ce virusul a supraviețuit în probele luate”, a adăugat dr. Griffin.

Autoritățile anti-epidemice din Tianjin au declarat că din cele 4.836 cutii de înghețată contaminate de Covid, 2.089 au fost sigilate cu succes în depozit.

Aproximativ 935 de cutii de înghețată, din 2.747 cutii care au ajuns pe piață, se aflau încă în Tianjin la momentul rezultatului pozitiv al testului - și doar 65 au fost vândute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Înghețată contaminată cu coronavirus, descoperită de autoritățile din China