Antena Meniu Search
x

Îngheţata de dovleac copt, vedetă la Târgul Cetăţii din Târgu Mureş

Îngheţată cu aromă de dovleac copt, de castane prăjite sau de brânză maturată cu trufe. Bucătarii şi producătorii din Mureş câştigă astfel premiul pentru cele mai inedite preparate. Sunt şi foarte delicioase! Ne-au asigurat colegii care au filmat la Târgul Cetăţii din Târgu Mureş.

de Sorin Tanţoş

la 19.10.2020, 18:13

Vezi și
  • Mulţi turişti au preferat în schimbul preparatelor sofisticate, produsele autohtone.
  • Iar tarabele producătorilor locali s-au golit destul de repede.

Pe lângă produsele locale obişnuite, producătorii s-au întrecut şi în preparate inedite. Au integrat gustul toamnei în fiecare reţetă. 

Mihai Urcan, producator de înghețată artizanală: Castanele prăjite, cu gustul toamnei în esenţă. Avem dovleacul, care-i dovleacul copt la cuptor, care după aia e făcută îngheţată din el. Avem cătina, avem romul cu stafide. Brânza maturată cu trufe.

Şi lista delicateselor continuă. Bunătăţile din bucătăria mediteraneană nu au lipsit nici ele de la târgul din Mureş.

Iar pentru ca masa să fie completă, au scos în faţă şi deserturile. Specialităţile dulci din bucătăria turcească au cucerit pofiticioşii. 

Mulţi turişti au preferat în schimbul preparatelor sofisticate, produsele autohtone. Iar tarabele producătorilor locali s-au golit destul de repede.

Producător local: Suntem din Cund. Facem de 4 ani jumate brânzeturi maturate din lapte de provenienţă doar din propria fermă.

Nici mustul nu putea lipsi de la sărbătoarea toamnei. Vizitatorii au plecat acasă chiar şi cu câte cinci sticle. Iar în genţi, au făcut loc şi pentru murături, dulceţuri și siropuri de fructe, astfel încât iarna să nu-i prindă cu o cămară goală. 

Producător local: Usturoi murat, recomandăm la fripturi. Pasta de usturoi la peşte, fripturi, la gătit.

Cei care nu s-au îngesuit să simtă puţin din aroma gastronomiei internaţionale, au făcut coadă la tarabele cu bijuterii lucrate manual, ori cosmetice naturale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Îngheţata de dovleac copt, vedetă la Târgul Cetăţii din Târgu Mureş