Meniu
Search
x

Îngrijitoare româncă, după 10 ani în Italia: ”Mi-e atât de dor de familia mea”

Povestea emoționantă a unei românce, care e de 10 ani îngrijitoare în Italia, a fost dezvăluită într-un reportaj semnat de Deutsche Welle. ”Mi-e atât de dor de familia mea”, spune femeia.

De Cristian Toteştean la 31.03.2019, 16:36

Povestea emoționantă a unei românce, care e de 10 ani îngrijitoare în Italia, a fost dezvăluită într-un reportaj semnat de Deutsche Welle. ”Mi-e atât de dor de familia mea”, spune femeia.

Mariana Turcu are 53 de ani și e una dintre multele ”badante” românce care au grijă de bătrânii din Italia.

Prea departe de cei dragi

Femeia a venit de 10 ani în Peninsulă și și-a lăsat acasă familia.

”Sunt foarte mândră de munca pe care o fac. Mă bucur de ea. Poate și pentru că nu mai am părinți. Au murit de tineri”, dezvăluie Mariana Turcu.

În România, a lucrat la o fabrică, dar salariul era prea mic. A ales astfel calea străinătății, la fel ca milioane de români. A venit în Italia pentru un contract temporar și a rămas în cele din urmă acolo.

Acum, românca are grijă de un cuplu de bătrâni din regiunea Marche, din estul țării. Spune că are un job bun, cu contract, însă în orășelul în care stă se simte izolată.

”Mă simt obosită”

Soțul și fiul ei de 17 ani sunt în România. Potrivit Deutsche Welle, românca vorbește cu ei des și le trimite bani. Dar îi este extrem de greu să fie așa de departe de cei dragi.

”Mi-e atât de dor de familia mea! Mă simt obosită, dar încerc să muncesc și mai mult, în ciuda oboselii. Încerc să dorm mai mult și mă simt mai bine. Nu vreau să am timp liber ca să cad pe gânduri, să devin melancolică”, dezvăluie românca.

”Sunt o străină aici”

Distanța mare față de casă și timpul îndelungat petrecut în Italia își spun însă cuvântul.

”Sunt o străină aici, în Italia. Dar, de asemenea, mă simt străină și când mă duc în România. E vorba despre lucrurile mici, dar care mă fac să înțeleg că timpul trece și schimbă totul”, spune românca.

Potrivit Deutsche Welle, în 2015, 880 de mii de persoane erau angajate în industria îngrijitorilor din Italia. 20,5% dintre acești angajați erau de origine română.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Îngrijitoare româncă, după 10 ani în Italia: ”Mi-e atât de dor de familia mea”