Antena Meniu Search
x

Irlanda a impus izolarea totală a populației, din cauza epidemiei de coronavirus

Irlanda a impus izolarea totală a populaţiei de vineri, la miezul nopţii, şi până la 12 aprilie, pentru a lupta contra răspândirii noului coronavirus, a afirmat premierul Leo Varadkar, conform AFP.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 28.03.2020, 08:13

Coronavirus în Europa
Irlanda a impus izolarea totală a populației, din cauza epidemiei de coronavirus - Getty
  • Irlanda a înregistrat 22 de decese de coronavirus.
  • Numărul infectaților e de 2121.

Irlanda a impus izolarea totală a populaţiei de vineri, la miezul nopţii, şi până la 12 aprilie, pentru a lupta contra răspândirii noului coronavirus, a afirmat premierul Leo Varadkar, conform AFP.

"Toată lumea trebuie să rămână în casă, în orice circumstanţă", a declarat el, precizând că excepţiile vor fi posibile pentru cei care merg la serviciu, să facă cumpărături alimentare, la medic sau exerciţii fizice în apropierea domiciliului. 

Ieşirile vor fi posibile doar "din motive familiale imperative" şi pentru lucrări agricole. Orice adunare, publică sau privată, este interzisă.

"Sunt decizii radicale destinate să salveze cât mai multe vieţi", a adăugat Varadkar în cursul unei conferinţe de presă. "Vă cer, pentru un anumit timp, să puneţi binele comun în faţa libertăţilor individuale". 

Pe acelaşi subiect

Există pentru moment 2.121 de cazuri de Covid-19 şi 22 de decese în Irlanda, potrivit cifrelor publicate vineri de Ministerul Sănătăţii. 

Închiderea şcolilor, a universităţilor şi a pub-urilor a fost deja dispusă, precum şi închiderea firmelor care nu sunt vitale. 

O lege de urgenţă a fost adoptată vineri de Parlament, care prevede în special o îngheţare a chiriilor şi un moratoriu privind evacuarea pe durata crizei, precum şi creditele de urgenţă.          

"Sunt vremuri dificile, dar acestea vor avea un sfârşit", a asigurat premierul irlandez.            

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri externe » Irlanda a impus izolarea totală a populației, din cauza epidemiei de coronavirus