Antena Meniu Search
x

Video Israelienii cântă într-un adăpost pentru bombe din Tel Aviv, în timpul confruntărilor între armată și militanții Hamas. ”Te rog, salvează-mă!”

Au apărut imagini în care israelienii cântau într-un adăpost pentru bombe, în timp ce luptele între statul evreu și Hamas s-au intensificat în ultimele 24 de ore, pe fondul avertismentelor de război total. Videoclipul a fost filmat marți noapte la Tel Aviv, orașul fiind vizat de un tir cu sute de rachete lansate din Fâșia Gaza.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.05.2021, 12:04

Israelienii cântă într-un buncăr din Tel Aviv, în timpul bombardamentelor între armată și militanții Hamas
Israelienii cântă într-un buncăr din Tel Aviv, în timpul bombardamentelor între armată și militanții Hamas - Facebook

Imaginile înfățișează un grup mare de oameni care stau în picioare, în ceea ce pare a fi o parcare subterană, cântând împreună cu Shuli Rand, un cunoscut actor și muzician evreu, versurile: „Te rog, salvează-mă și te rog să mă ferești de rău”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Filmările apar în contextul celor mai grave lupte date între Israel și Hamas de după războiul din Gaza din 2014, care a lăsat peste 2.000 de morți.

Pe acelaşi subiect

Hamas amenință Israelul cu noi atacuri

Rachetele au fost lansate pentru prima dată luni, în timp ce Hamas a amenințat să lovească Israelul, cu excepția cazului în care retrage forțele de securitate din moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, după zile de ciocniri cu protestatarii palestinieni acolo, scrie Daily Mail.

De atunci, Hamas spune că a lansat peste 1.000 de rachete asupra Israelului, iar bombardamentul a continuat în zilele ce au urmat - în timp ce Israelul a lansat la rândul său zeci de rachete proprii.

Cel puțin 48 de palestinieni, inclusiv 14 copii și trei femei, au murit până acum, potrivit Ministerului Sănătății, în timp ce alte câteva sute de persoane au fost rănite.

Totodată, șase israelieni, inclusiv trei femei și un copil, au fost uciși de rachete, cu alte zeci de persoane fiind rănite.

Tel Aviv s-a trezit sub atac peste noapte, după ce Hamas a anunțat că a lansat 210 rachete asupra orașului.

Bombardamentele au venit ca represalii la distrugerea unui bloc turn de 13 etaje din orașul Gaza, care s-a prăbușit după ce a fost lovit de un atac aerian israelian.

Premierul Netanyahu a declarat stare de urgență în Lod

Israelul a declarat că blocul găzduia un birou folosit de conducerea Hamas și că locuitorilor li sa spus să evacueze zona înainte de a fi lovit. 

La adăpostul nopții au apărut revolte în interiorul Israelului, în timp ce arabii israelieni s-au confruntat cu poliția în orașul Lod.

Miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență în orașul Lod, aflat în centrul țării, după o revoltă a arabilor israelieni, pe măsură ce conflictul între forţele israeliene şi militanţii palestinieni s-a intensificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Israelienii cântă într-un adăpost pentru bombe din Tel Aviv, în timpul confruntărilor între armată și militanții Hamas. ”Te rog, salvează-mă!”