Antena Meniu Search
x

Video "Linșaj" pe străzile din Israel. Un șofer arab a fost târât din mașină și bătut de mulțimea furioasă. Incidentul, transmis în direct la TV

Zile de foc în Israel, în urma bombardamentelor din ultimele zile. În zonele israeliene cu populație evreiască și arabă au izbucnit, miercuri seară, violențe în urma cărora 375 de persoane au fost arestate, iar 36 de ofițeri de poliție au fost răniți. Un incident petrecut într-un oraș din apropierea Tel Avivului, transmis în direct, a șocat o lume întreagă. 

de Redactia Observator

la 13.05.2021, 11:15

Vezi și
  • O persoană a fost bătută pe străzile unui oraș din apropiere de Tel Aviv
  • Agresorii și-au motivat gestul, susținând că victima era de origine arabă

Incident sângeros într-un oraș din apropiere de Tel Aviv. Un bărbat, presupus arab, a fost târât din mașină și bătut de mai mulți militanți de extremă dreapta. Imaginile greu de privit au fost transmise de televiziune, în direct. 

Incidentul, a cărui filmare a fost transmisă în direct de postul Kan, a avut loc pe promenada de la malul mării din Bat Yam, un oraş situat la sud de Tel Aviv, scrie Daily Mail. Poliția a sosit la locul incidentului abia după 15 minute. 

Agresorii ultranaționaliști și-au justificat gestul, susținând că bărbatul, considerat arab, ar fi încercat să intre cu mașina în mulțime, dar în imaginile prezentate de televiziune, victima părea că încerca să evite demonstranții.

Victima este grav rănită, dar stabilă, au anunțat medicii. 

Primarul orașului Lod a comparat violențele cu un război civil. Oamenii legii au anunțat că aproape 400 de persoane implicate în violențe au fost arestate miercuri. 

Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanţi ai grupării şi au doborât un bloc turn din Gaza. Au fost lovite mai multe ţinte din sudul Israelului, iar de la începutul recentelor violenţe, luni, au murit cel puţin 70 de oameni, potrivit BBC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Linșaj" pe străzile din Israel. Un șofer arab a fost târât din mașină și bătut de mulțimea furioasă. Incidentul, transmis în direct la TV