Antena Meniu Search
x

Israel, bombardată şi din Nord de Hezbollah. Gruparea teroristă anunţă că sprijină atacurile din Gaza

Război Israel. Artileria israeliană a lovit duminică sudul Libanului, ca răspuns la un atac armat în partea de Nord. Gruparea teroristă Hezbollah recunoaște că a tras asupra Israelului și anunță că e solidar cu „rezistența palestiniană victorioasă”. 

de Redactia Observator

la 08.10.2023, 11:42

- Profimedia

Israelul a tras duminică baraje de artilerie în sudul Libanului, după ce Hezbollah a vizat trei poziţii militare israeliene în Fermele Shebaa disputate. Nu s-au raportat imediat victime. Tirul transfrontalier vine la o zi după ce un atac-surpriză efectuat de palestinieni înarmaţi asupra oraşelor israeliene a provocat moartea a cel puţin 250 de israelieni, iar alţi 230 de locuitori din Gaza au fost ucişi în bombardamentul de represalii al Israelului.

Hezbollah susţine atacurile din Gaza asupra Israelului

Hezbollah, un puternic partid armat susţinut de Iran, a declarat că a lansat rachete ghidate şi tiruri de artilerie asupra a trei posturi din Fermele Shebaa "în solidaritate" cu poporul palestinian.

Armata israeliană a declarat, duminică, că a tras cu artileria într-o zonă a Libanului de unde proveneau tirurile de mortiere transfrontaliere. "Artileria IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) loveşte în prezent zona din Liban de unde au fost trase tirurile", se arată într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

Armata israeliană a spus că una dintre dronele sale a lovit un post Hezbollah în zona Har Dov, o zonă din Shebaa. Israelul deţine Fermele Shebaa, o porţiune de pământ de 39 km pătraţi, din 1967. Atât Siria, cât şi Libanul susţin că Fermele Shebaa sunt libaneze.

Misiunea Naţiunilor Unite de menţinere a păcii în sudul Libanului nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Sâmbătă, ea a declarat că şi-a sporit prezenţa în sudul Libanului în urma evoluţiilor din Israel şi Gaza, inclusiv operaţiuni de contracarare a lansărilor de rachete.

Hezbollahul, care controlează efectiv sudul Libanului, a declarat sâmbătă că este în "contact direct" cu liderii grupurilor de "rezistenţă" palestiniene şi că vede atacurile palestiniene asupra Israelului ca un "răspuns decisiv la ocupaţia continuă a Israelului şi un mesaj pentru cei care caută normalizarea cu Israelul".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Liban, bombardată de Israel în urma atacurilor Hezbollah 

Artileria israeliană a lovit sudul Libanului duminică, ca răspuns la un tir provenit din această zonă, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, publicat cu puţin înainte de ora 7.30 (4.30 GMT) şi citat de France Presse şi Reuters.

"Artileria israeliană loveşte zona din Liban de unde au fost trase focurile", se spune în text, fără alte precizări despre natura acestui atac. Acest anunţ vine în timp ce Israelul se confruntă de sâmbătă cu o ofensivă din partea mişcării islamiste palestiniene Hamas, lansată din Fâşia Gaza asupra flancului său sudic. Hamas şi alte mişcări palestiniene implicate în lupta armată împotriva Israelului sunt implantate în sudul Libanului, potrivit Agerpres.

"Artileria IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) lovesc în prezent zona din Liban de unde a fost efectuat tirul". "IDF a luat măsuri pregătitoare pentru acest tip de posibilitate şi va continua să opereze în toate regiunile şi în orice moment necesar pentru a asigura siguranţa civililor israelieni", se precizează în comunicat.

Proiectile lansate de pe teritoriul libanez au lovit o poziţie militară israeliană în zona ocupată de Israel 'Fermele Shebaa' duminică dimineaţă, au declarat la rândul lor trei surse de securitate pentru Reuters.

Sursele au spus că focuri de artilerie israeliene au început apoi să lovească teritoriul libanez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Israel, bombardată şi din Nord de Hezbollah. Gruparea teroristă anunţă că sprijină atacurile din Gaza