Antena Meniu Search
x

Video Jaful comis de bunicuța româncă în bijuteria din Londra a fost filmat. Lulu a furat diamante de milioane de euro şi le-a înlocuit cu pietricele din grădină

Lulu Lakatos, o româncă de 60 de ani care a reuşit să fure diamante în valoare de aproape 5 milioane de euro dintr-o bijuterie de lux din Londra, dându-se drept expert în pietre prețioase și schimbându-le cu pietricele de grădină, a fost condamnată la 5 ani de închisoare. Un video publicat de Daily Mail surprinde jaful comis de româncă în 2016. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.05.2022, 16:05

Vezi și

Lulu Lakatos a reuşit să fure 7 diamante în valoare de aproape 5 milioane de euro chiar de sub nasul directorului companiei de bijuterii Boodles, Nicholas Wainwright. 

În data de 10 martie 2016, românca a mers la magazinul de bijuterii de pe strada New Bond din Mayfair, în centrul Londrei, şi s-a prezentat drept "Anna", expert în pietre preţioase. Wainwright fusese de acord să lase o expertă în diamante cunoscută sub acest nume să viziteze subsolul magazinului său, pentru a evalua bijuteriile în vederea unei tranzacții cu presupuși milionari ruși.

Daily Mail

În prezenţa președintelui Boodles, românca urma să evalueze diamantele. "Anna" s-a prefăcut că face evaluarea, reuşind cu subtilitate și tact să schimbe cele şapte diamante cu pietricele de grădină

Pe acelaşi subiect

Daily Mail

Într-un moment de neatenţie al directorului, după ce a primit un telefon de la presupusul cumpărător rus, acesta a lăsat caseta în prezenţa femei, care a înlocuit-o cu o alta identică în care se aflau pietricele de grădină. „Se pare că ceea ce s-a întâmplat a fost să schimbe caseta originală cu o alta identică, la rândul ei încuiată”, a spus procurorul Stott.

Lulu Lakatos a părăsit magazinul, iar la ieșire era așteptată de două femei. Anchetatorii presupun că acestea ar fi preluat diamantele. Hoața și-a schimbat hainele într-o toaletă publică, iar apoi a plecat cu trenul spre Franța. A doua zi, la magazin, a fost descoperit furtul.  

Pietrele furate, în valoare totală de 4,9 milioane de euro, includ un diamant în formă de inimă de 20 de carate evaluat la mai mult de 2,5 milioane de euro și un diamant roz de trei carate de peste 1,5 milioane de euro. Doi dintre complici, Christophe Stankovic și Mickael Jovanovic, au fost deja condamnați. Lakatos a fost arestată în Franța, în baza unui mandat european de arestare, în septembrie anul trecut.

Românca a fost condamnată la cinci ani de închisoare

Procesul româncei, căutată timp de 5 ani pentru acest jaf, a început luna trecută, după ce femeia a fost extrădată pentru proces în Marea Britanie. 

Ieri, 28 iulie, judecătoarea Emma Goodall QC a condamnat-o pe Lulu Lakatos la cinci ani și jumătate de închisoare. „Ați fost condamnată pentru că ați conspirat pentru a fura diamante. Juriul respinge poziția potrivit căreia sora dvs decedată a comis infracțiunea. Ați petrecut aproape o oră în Boodles, exploatând încrederea oferită de angajați, ceea ce v-a permis să vă implicați într-o acțiune de înșelăciune, prin care ați furat șapte diamante a căror valoare a fost estimată la 4,2 milioane de lire sterline​”, a declarat judecătoarea în sala de judecată.

„Aici vorbim despre o conspirație de un semnificativ rafinament. Infracțiunea comisă de româncă reprezintă cel mai păgubos furt realizat în țară”, a punctat şi procurorul Oliver Mosley.

Un material video publicat de Daily Mail surprinde întreaga infracțiune comisă de româncă.

Anchetatorii susţin că jaful comis de românca Lulu Lakatos este cel mai mare de acest fel comis vreodată în Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Jaful comis de bunicuța româncă în bijuteria din Londra a fost filmat. Lulu a furat diamante de milioane de euro şi le-a înlocuit cu pietricele din grădină