În Botswana a fost descoperit un diamant de 1.098 de carate, a treia cea mai mare piatră preţioasă de acest fel din lume

De Redactia Observator.
Publicat: 17.06.2021, 12:46.
Actualizat: 17.06.2021, 12:52

Întreprinderea Debswana, un producător de diamante din Botswana, a anunţat că a descopert un diamant de 1.098 de carate - al treilea cel mai mare din lume găsit vreodată apreciază ea, relatează AFP, citat de news.ro.

În Botwana a fost descoperit un diamant de 1.098 de carate, a treia cea mai mare piatră preţioasă de acest fel din lume

Profimedia

Diamantul, descoperit la 1 iunie, i-a fost prezentat preşedintelui Mokgweetsi Masisi, la Gaborone. El este considerat al treilea cel mai mare diamant de acest fel din lume, subliniază directoarea Debswana - o campanie deţinută în comun de Guvernul din Botswana şi producătorul sud-african De Beers - Lynette Armstrong.

Această descoperire ”aduce speranţă unei naţiuni aflate în dificultate”, a declarat ea. Cel mai mare diamant cunoscut - Cullinan - are peste 3.100 de carate. El a fost descoperit în Africa de Sud în 1905. Al doilea cel mai mare diamant, de 1.109 carate, a fost descoperit în 2015 în mina Karowe, în nord-estul Botswanaei. Botswana este primul producător african de diamante.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și: