Meniu
Search
x

În Botswana a fost descoperit un diamant de 1.098 de carate, a treia cea mai mare piatră preţioasă de acest fel din lume

Întreprinderea Debswana, un producător de diamante din Botswana, a anunţat că a descopert un diamant de 1.098 de carate - al treilea cel mai mare din lume găsit vreodată apreciază ea, relatează AFP, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 17.06.2021, 12:52

Diamantul, descoperit la 1 iunie, i-a fost prezentat preşedintelui Mokgweetsi Masisi, la Gaborone. El este considerat al treilea cel mai mare diamant de acest fel din lume, subliniază directoarea Debswana - o campanie deţinută în comun de Guvernul din Botswana şi producătorul sud-african De Beers - Lynette Armstrong.

Această descoperire ”aduce speranţă unei naţiuni aflate în dificultate”, a declarat ea. Cel mai mare diamant cunoscut - Cullinan - are peste 3.100 de carate. El a fost descoperit în Africa de Sud în 1905. Al doilea cel mai mare diamant, de 1.109 carate, a fost descoperit în 2015 în mina Karowe, în nord-estul Botswanaei. Botswana este primul producător african de diamante.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » În Botswana a fost descoperit un diamant de 1.098 de carate, a treia cea mai mare piatră preţioasă de acest fel din lume