Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis, mesaj de susținere pentru Ucraina în Brazilia: "Oricât ar încerca Moscova să își justifice acțiunile, Rusia este un stat agresor"

Preşedintele Klaus Iohannis, a ajuns ieri în Brazilia, în prima vizită oficială a unui șef de stat român în această țară din ultimii 23 de ani. Însoţit de Prima Doamnă, Iohannis a fost primit de către omologul său Luiz Inacio Lula da Silva şi de soţia sa la palatul Itamaraty, sediu Ministerului brazilian de Afaceri Externe. Aici au avut loc declaraţii de presă comune în care s-a discutat despre situaţia din Ucraina şi poziţia României în conflict. 

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 07:45

Vezi și

Obiectivul central al vizitei îl reprezintă aprofundarea, diversificarea şi dinamizarea relaţiei bilaterale cu Brazilia, principalul partener comercial al României în America Latină şi Caraibe, aspect concretizat şi prin adoptarea unei Declaraţii Comune.

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Am discutat, totodată, modalități de aprofundare a cooperării existente, dar și de extindere către noi domenii, precum cercetarea în domeniul agriculturii, digitalizare, schimbări climatice, educație și cultură, în beneficiul ambelor state."

Mesaj de susținere pentru Ucraina

Preşedintele ţării noastre i-a prezentat omologului brazilian viziunea României cu privire la situaţia de securitate de la graniţă şi la războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Oricât ar încerca Moscova să își justifice acțiunile, Rusia este un stat agresor, care a încălcat prin forță suveranitatea teritorială a Ucrainei și a încercat să îi anuleze independența, încălcând inclusiv Carta ONU. I-am prezentat, de asemenea, domnului Președinte și consecințele războiului în multiple planuri, de la situația refugiaților, până la criza energetică sau cea alimentară."

Luiz Inacio Lula da Silva, preşedintele Braziliei: "Efectul războiului extrapolează continentul european și de aceea mă arăt preocupat de consecințele sale globale, mai ales în materie de securitate alimentară, economică și energetică."

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează până pe 26 aprilie un turneu în America Latină. Astăzi se va întâlni cu autorităţile locale din Rio de Janeiro. După Brazilia, următoarele etape ale turneului sud-american sunt vizitele oficiale în Republica Chile şi în Republica Argentina. Din delegaţia preşedintelui Klaus Iohannis fac parte şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, dar şi mai mulţi consilierii prezidenţiali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Klaus Iohannis, mesaj de susținere pentru Ucraina în Brazilia: "Oricât ar încerca Moscova să își justifice acțiunile, Rusia este un stat agresor"