Antena Meniu Search
x

Kuweitul numeşte un nou emir după moartea predecesorului său, şeicul Nawaf

Prinţul moştenitor al Kuweitului, şeicul Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, în vârstă de 83 de ani, a fost numit sâmbătă noul emir al ţării, după moartea predecesorului său, şeicul Nawaf, a anunţat televiziunea de stat, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.12.2023, 15:11

Kuweitul numeşte un nou emir după moartea predecesorului său, şeicul Nawaf
Kuweitul numeşte un nou emir după moartea predecesorului său, şeicul Nawaf - Profimedia

"Cabinetul kuweitian îl numeşte pe prinţul moştenitor, Alteţa Sa şeicul Mechaal, emir al statului Kuweit", a anunţat televiziunea. El a devenit astfel cel de-al 17 suveran al ţării.

Şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah a murit la 86 de ani

Predecesorul său şi fratele său vitreg, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani, după un mandat de trei ani marcat de conflicte politice succesive în fruntea acestei ţări bogate în petrol din Golf.

În noiembrie, şeicul Nawaf a fost spitalizat "din cauza unei probleme urgente de sănătate", potrivit agenţiei de presă oficiale KUNA, care nu a oferit detalii despre boala sa.

Pe acelaşi subiect

Ulterior, el a fost declarat în stare stabilă. Având în vedere vârsta sa, starea de sănătate a şeicului a fost adesea un motiv de îngrijorare în timpul mandatului său.

Şeicul Nawaf a fost numit prinţ moştenitor în 2006 de către fratele său vitreg, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, şi a preluat funcţia de emir după moartea acestuia din urmă, în septembrie 2020, la vârsta de 91 de ani.

Noul emir desemnat al Kuweitului, şeicul Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, numit prinţ moştenitor în 2020, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în domeniul securităţii şi al serviciilor de informaţii. El a deţinut funcţia de ministru de interne şi a avut responsabilităţi în Garda Naţională.

Kuweit, o ţară conservatoare în care puterea rămâne concentrată în mâinile familiei conducătoare Al-Sabah, găzduieşte cu toate acestea cel mai activ şi mai puternic parlament din Golf.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Kuweitul numeşte un nou emir după moartea predecesorului său, şeicul Nawaf