Antena Meniu Search
x

Video Lacul Garda, cel mai mare din Italia, dispare din cauza secetei. Linia ţărmului a dat înapoi cu 30 de metri

Cea mai aprigă secetă care a afectat Italia, în ultimele decenii, a făcut ca Lacul Garda, cel mai mare din ţară, să-şi reducă semnificativ dimensiunile. Albia este acum vizibilă în multe porţiuni şi are aspectul unui deşert. Iar linia ţărmului a dat înapoi cu 30 de metri.

de Redactia Observator

la 17.08.2022, 08:52

Vezi și

În nordul Italiei nu a mai plouat de mai multe luni. Iar căderile de zăpadă s-au redus în acest sezon cu 70 la sută faţă de anul precedent.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Afectate sunt şi râurile alimentate de lac. Debitul lor a scăzut considerabil, ceea ce a afectat irigaţiile terenurilor din zonă. Pierderile în agricultură sunt estimate la miliarde de euro.

Pe acelaşi subiect

Cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani

Luna trecută, Italia a decretat stare de urgenţă în nordul ţării, după ce mai multe regiuni au fost lovite de cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Cele mai afectate zone sunt cele din jurul râului Po, care reprezintă aproximativ o treime din producţia agricolă a ţării.

Pentru următoarele cinci regiuni: Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont şi Veneto s-au alocat fonduri în valoare de 36.5 milioane de euro pentru a le ajuta să facă faţă penuriei de apă. Potrivit surselor ministeriale, citate de agenția ANSA, sunt așteptate 10,9 milioane de euro pentru Emilia-Romagna, 4,2 milioane pentru Friuli Venezia Giulia, 9 milioane pentru Lombardia, 7,6 milioane pentru Piemont și 4,8 milioane pentru Veneto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Lacul Garda, cel mai mare din Italia, dispare din cauza secetei. Linia ţărmului a dat înapoi cu 30 de metri