Antena Meniu Search
x

Liderii separatişti care au susţinut independenţa Cataloniei vor fi judecaţi pentru rebeliune. Puigdemont ar fi fugit deja din Spania

Peste 20 de lideri separatişti care au susţinut independenţa Cataloniei vor fi judecaţi pentru rebeliune. Carles Puigdemont ar fi fugit deja din Spania.

Vezi și

Peste 20 de lideri separatişti care au susţinut independenţa Cataloniei vor fi judecaţi pentru rebeliune. Carles Puigdemont ar fi fugit deja din Spania. Sunt voci care spun că-şi caută salvarea în Belgia, unde ar putea primi azil politic. Încă nu se ştie dacă a plecat singur sau cu familia. Soţia lui, Marcela Topor, este româncă.

Carles Puigdemont, omul care ar putea rupe Spania, riscă astfel 30 de ani de închisoare. Pentru moment, nu a fost emis niciun ordin de arestare.

Toţi membrii cabinetului catalan, care s-au dus astăzi la lucru, au fost escortaţi, afară, de poliţie. Preşedintele nu şi-a făcut însă apariţia.

Puigdemont a reacţionat doar pe reţelele sociale unde a postat o fotografie surprinsă din studioul său, cel mai probabil, zilele trecute. Este la Bruxelles, scrie presa spaniolă, unde ar putea depune o cerere pentru azil politic.

Persoanele din Catalonia care se simt ameninţate din punct de vedere politic pot aplica pentru azil în Belgia. Acest lucru este 100% legal. Nicio solicitare de azil nu a fost depusă, dar lucrurile evoluează rapid.

Ieri, sute de mii de persoane au manifestat pentru unitate pe străzile din Barcelona. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Stiri externe » Liderii separatişti care au susţinut independenţa Cataloniei vor fi judecaţi pentru rebeliune. Puigdemont ar fi fugit deja din Spania