Antena Meniu Search
x

Aproape jumătate dintre calculatoarele românilor au fost folosite de hackeri pentru atacuri informatice

4 din 10 calculatoare din România au fost folosite fără ştirea proprietarilor pentru atacuri informatice, unele chiar împotriva unor instituţii.

Vezi și

4 din 10 calculatoare din România au fost folosite fără ştirea proprietarilor pentru atacuri informatice, unele chiar împotriva unor instituţii. Din răscumpărări şi date furate, doar anul acesta paguba se ridică la peste 400 de milioane de dolari. Este o ameninţare, şi chiar oficiali NATO cer să ne întărim apărarea. Următoarea ţintă a infractorilor digitali ar putea fi chiar reţelele de apă şi curent, ceea ce ar afecta viaţa a milioane de români.

Atacuri informatice cu pagube uriaşe. Duşmani invizibili care intră în calculatorul de acasă sau de la serviciu. În ultimul an, asaltul hackerilor a provocat efecte în lanţ. Autorităţile discută despre această ameninţare ca despre un real pericol.  

Iar în lipsa unui antidot, în faţa viruşilor, pagubele pot ajunge la cifre record. O spun şi oficialii români. 

Acum, statele aliate trebuie să-şi întărească apărarea. Asta înseamnă investiţii, iar furnizorii ar putea să-şi recupereze banii din facturi mai mari plătite de clienţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Aproape jumătate dintre calculatoarele românilor au fost folosite de hackeri pentru atacuri informatice