Antena Meniu Search
x

Loujin a murit de sete la doar 4 anișori, în brațele mamei, pe o barcă plină cu migranți, în Marea Mediterană. Timp de 10 zile, nimeni nu a vrut să-i salveze

Micuța siriană se afla cu mama și cu sora ei mai mică, în vârstă de nici 2 anișori, pe o barcă de pescuit. Părăsiseră Libanul în speranța că vor găsi o viață mai bună în Europa și rătăceau de zece zile în Mediterana, fără apă sau mâncare. Nicio autoritate nu le-a sărit în ajutor, în ciuda apelurilor repetate de la Alarm Phone, scrie publicația italiană Il Messaggero.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.09.2022, 14:16

Loujin a murit de sete la doar 4 anișori, în brațele mamei, pe o barcă plină cu migranți. în Marea Mediterană. Timp de 10 zile, nimeni nu a vrut să-i salveze - Facebook / Profimedia

Numele ei era Loujin Ahmed Nasif și avea patru ani.

A murit de sete pe o ambarcațiune cu migranți, pe care nimeni nu a vrut să-i salveze. Barca a rătăcit timp de zece zile pe Marea Mediterană și, în ciuda apelurilor disperate de a fi salvați, nicio acţiune de tip SAR (Search and Rescue) nu a fost declanșată. 

Loujin era o copilă siriană și vestea dramatică a morții ei a fost dată de activista Soufi Nawal, de ani de zile un punct de referință pentru comunitatea siriană din Sicilia. Fetița părăsise Libanul împreună cu mama și cu sora ei mai mică, în speranța că va găsi o viață mai bună în Europa. 

"Loujin a murit din cauza politicii europene!", a scris Soufi Nawal pe Facebook. 

Pe acelaşi subiect

"A murit în brațele celei care i-a dat viață, în timp ce spunea 'mamă, mi-e sete'. Nu cred că sunt multe de spus...Imaginea vorbește de la sine. Fetița mea...Iartă-mă! Am încercat din greu, dar niște adulți foarte răi au decis să nu te salveze", a continuat activista siriană. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mira, sora mai mică a lui Loujin, în stare gravă după ce băut prea multă apă de mare, ca să-și potolească setea

După ce a rătăcit zile întregi între apele Greciei, Ciprului și Maltei, barca a primit în sfârșit ajutorul autorităților elene. Din păcate, pentru Loujin a fost prea târziu: până la sosirea salvatorilor, era deja moartă. Mira, sora mai mică, a fost în schimb internată în spital. Este în stare gravă, după ce băut prea multă apă de mare, sperând să-și potolească setea. 

"E timpul să spunem lucrurilor pe nume. Ați ucis-o pe Loujin! Puteați să o salvați chiar și cu sticlele de apă aruncate din elicopter, dar Loujin nu era fiica unui ministru european sau a unui tată bogat care cu pașaportul în buzunar își duce fetița într-o croazieră. Loujin era doar o fetiță de 4 ani. A murit de sete în marea noastră. Sora ei de un an și jumătate, Mira, se luptă să supraviețuiască, după ce a băut apă de mare zile întregi. Oamenii trebuie să știe cel puțin că există o altă fetiță care luptă pentru viață. Mama ei îmi spune că dacă își pierde micuța, moare de durere", a mai scris Soufi Nawal, revoltată, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Loujin a murit de sete la doar 4 anișori, în brațele mamei, pe o barcă plină cu migranți, în Marea Mediterană. Timp de 10 zile, nimeni nu a vrut să-i salveze