Antena Meniu Search
x

Video Goana după visul occidental: Traficul de migranți, o afacere bănoasă. Călăuzele îşi asumă orice risc pentru sute de mii de euro anual

Organizează curse clandestine către țările Schengen și le promovează agresiv pe grupurile de migranți. Ba chiar postează videoclipuri din timpul transporturilor, pentru a încerca să îi atragă și pe alți străini. Călăuzele îşi asumă riscul de a intra în atenţia poliţiştilor pentru că afacerea le aduce anual câştiguri de sute de mii de euro.  

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 22.08.2022, 21:35

Vezi și

Ce nu știu ei este că nu doar potențialii clienți văd postările, ci și cei de care se feresc. Și anume, polițiștii de frontieră, care spun că monitorizează activ ofertele făcute de călăuze.

Cătălin Rusu, Poliția de Frontieră: Apelează la ascunderea în diverse mijloace de transport. Vorbim de TIR-uri, autoutilitare, microbuze. Au descoperit cetățeni străini în podelele microbuzelor, în TIR-uri erau foarte mulți și nu aveau aer, în saci de plastic...

Pentru mulți dintre ei, România este doar o zonă de tranzit, care le face legătura cu țările vestice. În goana după visul occidental, migranții ajung să se pună în pericol, neștiind în mașinile cui se urcă, dacă urmează sau nu să fie prinși la graniță sau dacă sunt pe cale să devină victime ale traficului de persoane.

Romulus Badea, vicepreședinte PIFM: Muncitorii străini sunt expuși rețelelor de traficanți. Este foarte posibil ca ei să ajungă în situații foarte grele în Vest, în țările de destinație. Formula cea mai uzitată pentru sclavia modernă este împrumutul. 

Pe acelaşi subiect

Traficul de migranți, o afacere bănoasă

În prima parte a anului, peste 6.000 de persoane au fost prinse în timp ce încercau să treacă fraudulos granița. Numeroase reţele de călăuze au fost destructurate dar apar mereu altele. 

Cătălin Rusu, Poliția de Frontieră: Cei care ajută aceste persoane în activitatea lor, în trecerea ilegală a frontierei de stat, în primul rând sunt cercetați pentru traficul de migranți.

Indienii, sirienii, pakistanezii sau turcii sunt prinși cel mai des în timp ce încearcă să treagă ilegal granița României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Goana după visul occidental: Traficul de migranți, o afacere bănoasă. Călăuzele îşi asumă orice risc pentru sute de mii de euro anual