Antena Meniu Search
x

Video Lumea în faţa pandemiei de Covid, între bucuria relaxării şi agonia recordului de decese

Italienii se bucură de viaţă după 6 luni de măsuri drastice. Sunt liberi să călătorească, să meargă la restaurant sau la cinema aşa că nu e de mirare că s-au îmbulzit la metrou şi au umplut străzile. În timp ce Europa a dat startul relaxării, India a doborât ieri un record mondial de infectări. Mai multe ţări au interzis zborurile din această ţară pe fondul apariţiei unei noi tulpini, extrem de contagioase.

de Redactia Observator

la 26.04.2021, 22:06

Vezi și
  • Lumea în faţa pandemiei de Covid, între bucuria relaxării şi agonia recordului de decese

Umăr la umăr. Aşa au călătorit italienii din Roma şi Milano în această dimineaţă. După şase luni de carantină, în Peninsulă, oamenii au circulat fără restricţii, sălile de cinema şi-au reluat activitatea la capacitate redusă şi muzeele au fost redeschise. 

''Este frumos pentru că eşti singur şi poţi face poze fără să fie nevoie să dai pe cineva la o parte, dar este rău pentru muzeul acesta pentru că merită să fie văzut de mai mulţi oameni.''

Şi în Scoţia s-au redeschis restaurantele, cafenelele şi magazinele cu produse neesenţiale. În plus, oamenii s-au putut întoarce în saloanele de înfrumuseţare, în sălile de fitness şi în muzee. 

Carol Mitchell, manager magazin: A trecut atât de mult timp. Avem scannere la casa de marcat, respectăm distanţa socială, avem dezinfectant şi vom gestiona capacitatea maximă pentru clienţi. 

Pe acelaşi subiect

În Franţa, copiii s-au întors în grădiniţe şi şcoli, după trei săptămâni. Prezent la ore, în prima zi de la redeschidere a fost şi preşedintele Emmanuel Macron, care a mers să vadă cum sunt implementate măsurile impuse în şcoli. 

''Nu suntem atât de îngrijoraţi de elevii din clasele primare, ne îngrijorează mai multe alţi copii care sunt la gimnaziu. Cred că acolo lucrurile sunt mai complicate.'' 

Între bucuria relaxării şi carantină

În contrast cu restul continentului, Cipru a intrat din nou în carantină totală pentru cel puţin două săptămâni. Măsura vine înainte de deschiderea sezonului turistic. 

''Dacă cel puţin jumătate dintre noi am fi vaccinaţi, de la adulţi şi până la seniori, nu am mai avea această problemă. La fel ca Israelul şi alte ţări. Acum este timpul pentru turism. Cum vor mai veni turiştii când noi suntem în zonă roşie. Bilanţul este prea mare.'' 

Între timp, tot mai multe ţări europene suspendă zborurile către India, acolo unde răspândirea virusului a scăpat de sub control din cauza noii tulpini cu dublă mutaţie. Spitalele sunt sufocate de un tsunami de cazuri. Oamenii sunt trataţi pe stradă sau în maşini.  Peste 350 de mii de infectări şi aproximativ 2.800 de decese sunt înregistrate zilnic. Tulpina indiană a ajuns şi în Europa în ţări precum Marea Britanie, Italia, Elveţia şi Grecia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Lumea în faţa pandemiei de Covid, între bucuria relaxării şi agonia recordului de decese