Antena Meniu Search
x

Video Se schimbă tratamentul pentru Covid 19, anumite medicamente sunt interzise. Beatrice Mahler: "Avem două recomandări extrem de ferme și importante"

Se schimbă tratamentul pentru Covid 19. După ce milioane de români s-au tratat acasă cu azitromicină, experţii au revenit: acest antibiotic va fi administrat doar în spital. Şi alte medicamente ies din schemă. În schimb specialiştii sunt fermi: nu recomandă sub nicio formă Ivermectina, un antiparazitar pentru animale.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 26.04.2021, 20:58

Vezi și

Lipsa protocoalelor timp de un an de zile a creat haos printre medici, printre adepţii conspiraţiior, dar mai ales printre pacienţi. Pe unii i-a costat viaţa. 

Teofil - pacient vindecat de COVID-19: "Am avut cunoștințe, prieteni care au avut COVID-19 și, ori din teama de a merge la medic, ori din teama de a rămâne carantinați, s-au tratat după ureche sau după așa-zisul doctor Google. Este tardiv pentru pacienții care au avut forme mult mai grave fiind intubați, fiind în ATI". 

Teofil este student la Medicină şi a trecut recent prin boală. A urmat strict recomandările medicilor, dar mulţi alţii n au ascultat de nimeni.

Automedicația, la cote înalte

Pe acelaşi subiect

Adrian Marinescu - dir. medical "Matei-Balş": "Automedicația e întotdeauna la cote înalte, din păcate.

Cred că cel puțin jumătate iau măcar un medicament după ureche".

Din frică sau pentru că ajung greu la un medic. Astfel, au ajuns direct în ATI.

Adrian Marinescu - medic infecționist: "Pot să am o infecție, o formă severă, datoria medicației să nu ajung la spital, plecând de la ideea că o să rezolv singur, și sa ajung prea târziu. Și pot să ajung cu o formă critică... să necesite terapie intensivă".

În plus, bolile pot să lase urmări grave.

Beatrice Mahler - manager "Marius Nasta": "Vorbim de posibilitatea de declanșare a diabetului zaharat, vorbim de osteoporoză, de scăderea forței musculare, stări de agitație. Pot să aiba inclusiv tulburări endocrine. Complicații digestive".

Oamenii nu ştiu însă cât de mare e pericolul. 

"-E eficient și împotriva coronavirusului?

-Absolut!

-Cele mai eficiente astea sunt - naturiste.

- Cu usturoi, multe fructe, legume, mișcarea".

Medicamente luate după ureche

Ivermectina şi Arbidolul au fost două dintre medicamentele luate după ureche de români, pentru unii tratamentul fiind fatal. Noile protocoale interzic cu desăvârşire administrarea lor în această boală. Şi nu sunt singurele schimbări. Nu se mai recomandă Plaquenil, iar  Azitromicina doar în anumite cazuri, la spital.

Beatrice Mahler - manager "Marius Nasta": "Avem două recomandări extrem de ferme și importante, care contraindică începerea tratamentului cu antibiotic și cortizon, pe cale orală, la domiciliu".

Şi poate cea mai importantă schimbare în perioada următoare este administrarea anticorpilor monoclonali şi în România. Tratamentul care l-a făcut bine pe Donald Trump ar putea fi disponibil în curând. 

Virgil Musta: "Ei neutralizează virusul şi nu permite să intre în celulă, funcţionează ca un fel de aşa-zis vaccin. Doar că nu este un vaccin, nu previne, ci doar acţionează în prima etapă - faza de multiplicare a virusului în timpului bolii".

Până acum, specialiştii nu au reuşit să găsească un medicament care să fie eficient pentru formele avansate de boală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Se schimbă tratamentul pentru Covid 19, anumite medicamente sunt interzise. Beatrice Mahler: "Avem două recomandări extrem de ferme și importante"