Antena Meniu Search
x

MacKenzie Scott a donat peste 8 miliarde de dolari în ultimele 11 luni. Averea ei crește mai repede decât poate să o dea

Miliardara MacKenzie Scott, scriitoare și fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a donat alte 2,7 miliarde de dolari pentru o serie de organizații caritabile. A donat peste 8 miliarde de dolari în ultimele 11 luni

de Redactia Observator

la 17.06.2021, 11:45

MacKenzie Scott a donat peste 8 miliarde de dolari în ultimele 11 luni. Averea ei crește mai repede decât poate să o dea
MacKenzie Scott și soțul ei Dan Jewett - The Giving Pledge

MacKenzie Scott, în vârstă de 51 de ani, a mărturisit într-o postare pe blog, că dorește să dea banii celor „care au fost subfinanțati și trecuți cu vederea în trecut”. Scott, una dintre cele mai bogate femei din lume, a dezvăluit că a ales 286 de organizații care se ocupă cu inegalitatea rasială, artă și educație.

O mare parte din averea ei provine de pe urma divorțului din 2019. Jeff Bezos este în prezent cel mai bogat om din lume. În urma divorțului de Bezos, MacKenzie Scott a ajuns să dețină 4% din acțiunile Amazon, pentru că l-a ajutat pe fostul soț să pună bazele gigantului tehnologic în 1994. La divorț, acțiunile ei erau evaluate la 36 de miliarde de dolari. 

MacKenzie Scott acumulează bogăție mai repede decât poate să o dea

Datorită creșterii valorii acțiunilor, MacKenzie Scott acumulează bogăție mai repede decât poate să o dea, scrie NYT. Deși a donat peste 8 miliarde de dolari în ultimele 11 luni, în principal către organizații non-profit, astăzi este mai bogată ca niciodată, cu o avere de aproximativ 60 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Pe acelaşi subiect

În 2020, un an dificil, a donat aproape 6 miliarde de dolari către 500 de organizații. Acum, pentru a treia oară în mai puțin de un an, Scott a anunțat o nouă rundă de donații, în valoare totală de 2,74 miliarde de dolari, demonstrând că devotamentul ei de a-și dona rapid averea nu s-a diminuat.

 În decembrie, a dezvăluit că a donat peste 4 miliarde de dolari în doar 4 luni unor organizații de caritate conduse de femei, băncilor de alimente și universităților pentru afro-americani. În ciuda acestor donații considerabile, ea este în continuare cea de-a 22-a cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes.

MacKenzie Scott susține că dorește să își redistribuie averea și că s-a consulat cu o echipă de cercetători și cu noul ei soț, profesorul de științe Dan Jewett, pentru a alege cui să doneze. "Ar fi mai bine dacă bogăția disproporționată nu ar fi concentrată într-un număr mic de mâini.”

În 2019, ea s-a alăturat Giving Pledge, o campanie pentru a încuraja oamenii extrem de bogați să contribuie cu o mare parte a averii lor la cauzele filantropice  A fost inițiată de Bill și Melinda Gates și Warren Buffett în 2010, cărora li s-a alăturat și George Lucas, creatorul Star Wars. Bezos nu a semnat încă un angajament în acest sens. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » MacKenzie Scott a donat peste 8 miliarde de dolari în ultimele 11 luni. Averea ei crește mai repede decât poate să o dea