Antena Meniu Search
x

Manevre disperate ale ruşilor care trag în proprii soldaţi pe front: "Şi-au îngropat o mulțime de băieţi de-ai lor"

Război în Ucraina. Soldații ucraineni din prima linie spun că armata rusă a început să apeleze la manevre disperate, ajungând să tragă asupra propriilor trupe, pentru a combate contraofensiva Kievului. Astfel, pe măsură ce luptele din Ucraina continuă, situațiile în care rușii lansează atacuri asupra propriilor forțe sunt din ce în ce mai dese. Cu toate acestea, după cum arată informațiile citate de The New York Times și The Insider, în ultima perioadă, comandanții sunt din ce în ce mai puțin îngrijorați de siguranța celor aflați în subordinea lor.

de Adrian Popovici

la 21.08.2023, 11:36

Soldați ruși pe frontul din Ucraina
Manevre disperate ale ruşilor care trag în proprii soldaţi pe front: "Şi-au îngropat o mulțime de băieţi de-ai lor" - Shutterstock

După cum arată informațiile citate de jurnaliștii americani, manevrele disperate ale rușilor au început din primele zile ale contraofensivei ucrainene. Astfel, un comandant din armata Kievului a povestit deciziile tactice ale inamicilor săi luate după trei zile în care luptele s-au purtat corp la corp. Astfel, el explică faptul că atunci când comandanților ruși le-a fost clar că erau pe cale de a pierde controlul asupra acelui sector au început să lanseze rachete asupra frontului, punându-și în pericol și chiar omorându-și o parte din trupe.

"Şi-au îngropat o mulțime de băieţi de-ai lor", explică comandantul.

Moscova ignoră manevrele disperate ale comandanților din Ucraina

În ciuda informațiilor oferite de acest comandant, dar și a poveștilor împărtășite de combatanți pe rețelele sociale, atât Ministerul Apărării de la Kiev, cât și cel de la Moscova au refuzat să comenteze pe marginea subiectului.

Un parașutist rus, care anul trecut a ținut un jurnal detaliat a experienței sale de zi cu zi din războiului din Ucraina, a descris haosul pe care l-a văzut atunci când batalioane întregi au fost decimate de focul camarazilor. Mărturiile soldaților ruși sunt confirmate și de rapoartele oficiale ale ucrainenilor și agențiilor străine de informații, dar extrem de rar și de către oficialii de la Moscova sau de presa din Federația Rusă.

TASS, agenția, principala agenție de presă din Rusia, a făcut o serie de dezvăluiri despre situațiile în care combatanții aflați de aceeași parte au ajuns să tragă unii în alții. Astfel, într-un articol din decembrie 2022, jurnaliștii Moscovei au oferit informații despre un astfel de incident. În plus, ei au vorbit și despre o serie de situații în care ucrainenii au ajuns să tragă asupra camarazilor lor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Manevre disperate ale ruşilor care trag în proprii soldaţi pe front: "Şi-au îngropat o mulțime de băieţi de-ai lor"