Antena Meniu Search
x

Contraofensiva Ucrainei nu are încă rezultate semnificative, deşi au fost folosiţi soldaţi antrenaţi de Occident

Război în Ucraina. Recenta ofensivă ucraineană la sud de Orihiv nu a dat rezultate semnificative, deşi au fost implicate forţe noi, antrenate de Occident, relatează Politico. Ucraina are în prezent 150.000 de militari angajaţi în operațiuni pe trei axe de atac, inclusiv mai multe brigăzi antrenate în Vest.fcon

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 18:58

Contraofensiva Ucrainei nu are încă rezultate semnificative, deşi au fost folosiţi soldaţi antrenaţi de Occident
Război în Ucraina. Soldaţi ucraineni, la antrenamente, aproape de linia de front din Doneţk - Getty Images

Susținătorii Ucrainei care sperau la o spargere a apărării ruse după ce forțele Kievului au lansat săptămâna trecută o nouă fază a contraofensivei, au fost extrem de dezamăgiți. Cel mai recent atac, în care Ucraina a aruncat mii de soldaţi antrenaţi de Occident, la sud de orașul Orihiv, nu a dat încă rezultate semnificative, au declarat în această săptămână pentru NatSec Daily oficiali ai Departamentului de Apărare din SUA. Un oficial a menționat chiar că avansările ucrainene sunt măsurate în sute de metri.

150.000 de militari ucraineni, angajaţi în operațiuni pe trei axe de atac

Ucraina are în prezent 150.000 de militari angajați în operațiuni pe trei axe de atac, inclusiv mai multe brigăzi antrenate de Occident, a declarat unul dintre oficialii Departamentului de Apărare care a vorbit cu presa sub protecţia anonimatului. Kievul păstrează însă în continuare forțe de rezervă, în timp ce soldații din prima linie continuă să caute puncte slabe în apărarea rusă.

Ucrainenii "obțin în mare parte câștiguri mici, progresive" pe toate cele trei axe, a spus oficialul. "Se confruntă în continuare cu o rezistența rusă rigidă, a doua și a treia linie de apărare".

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, a remarcat că "a fost și va continua să fie o luptă dură pentru ei", dar nu a oferit alte detalii. A trimis jurnaliştii să ceară informaţii de la armata ucraineană.

Ruşii încearcă să-i prindă pe ucraineni între câmpuri de mine

Chiar și atunci când forțele ucrainene reușesc să curețe un câmp minat și să avanseze, ruşii folosesc artilerie și elicoptere pentru a arunca şi mai multe mine în spatele ucrainenilor care au înaintat. Încearcă astfel să prindă unitățile ucrainene între câmpuri de mine, susţine o persoană care consiliază guvernul ucrainean.

O veste bună pentru ucraineni: sosesc în sfârșit sistemele anti-dronă "Vampir", fabricate în SUA, lansatoare de rachete ghidate care pot fi instalate rapid pe camioane. Acest lucru va oferi liniilor din față o capacitate mică și mobilă de apărare aeriană care ar putea ajuta la protejarea unităților din prima linie, a spus sursa citată.

Cel mai recent pachet de ajutor militar acordat de SUA Ucrainei este evaluat la 400 de milioane de dolari şi include apărare antiaeriană, artilerie și muniție, precum și vehicule blindate și arme antiblindaj. O altă tranșă va fi anunțată la începutul săptămânii viitoare.

Dar, forțele ucrainene așteaptă cu nerăbdare sosirea tancurilor americane M1 Abrams, estimată a fi la începutul lunii septembrie. Ucrainenii cred că tancurile îi vor ajuta să treacă de liniile defensive ale Rusiei. Cu toate astea, oficialii Departamentului de Apărare din SUA se așteaptă ca operaţiunile de contraofensivă să dureze cel puțin toată toamna, eventual, până la iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Contraofensiva Ucrainei nu are încă rezultate semnificative, deşi au fost folosiţi soldaţi antrenaţi de Occident