Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Marea Britanie a dublat ajutorul militar către Ucraina: arme și muniții în valoare de peste 1,5 miliarde de euro

Guvernul britanic a aprobat un nou ajutor militar pentru Ucraina, constând în arme şi muniţii în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline, adică peste 1,5 miliarde de euro. Suma dublează practic volumul total al ajutorului acordat până acum Ucrainei de Marea Britanie. Război Rusia - Ucraina, ziua 74 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 08.05.2022 , 08:18

Militarii ucraineni au primit, între altele, rachete antitanc şi antiaeriene de ultimă generaţie. "Atacul brutal al lui Putin a provocat distrugeri de necrezut în Ucraina, dar ameninţă şi pacea şi securitatea întregii Europe", a scris premierul Boris Johnson într-un comunicat. 

Casa Albă a anunţat ieri că va trimite în Ucraina armament în valoare de 150 de milioane de dolari, ceea ce ridică volumul total al ajutorului american la 3,8 miliarde. 

Zelenski, întâlnire vituală liderii țărilor din G7

Vezi și

Liderii țărilor din G7 - Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite - vor avea întâlnirea virtuală cu Volodimir Zelenski duminică, cu o zi înainte ca Rusia să marcheze sărbătoarea Zilei Victoriei.

În timp ce Marea Britanie a oferit un ajutor militar semnificativ, până acum a acceptat relativ puțini dintre cei peste 5 milioane de ucraineni care au fugit din țara lor.

Guvernul britanic a declarat sâmbătă că până în prezent a emis peste 86.000 de vize pentru ucraineni, dintre care aproximativ 27.000 au ajuns în Marea Britanie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Marea Britanie a dublat ajutorul militar către Ucraina: arme și muniții în valoare de peste 1,5 miliarde de euro