Antena Meniu Search
x

10.000 de migranți ajunşi ilegal în UK ar putea fi trimiși în Rwanda. În schimb, țara africană va primi 120 de milioane £

10.000 de migranți ajunşi ilegal în Marea Britanie, în căutare de azil politic, ar putea fi mutați în Rwanda, la peste 10.000 de kilometri distanță, potrivit unui proiect controversat propus de guvernul Marii Britanii.

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 09:34

Vezi și

Măsura relocării migranților vine ca o încercare de a opri traficanții veniți pe Canalul Mânecii să mai pătrundă în țară, decizie care ar salva nenumărate vieți, a susținut Johnson.

În schimbul acestui acord, Rwanda va primi 120 de milone de lire sterline. Migranții vor fi mutați pe continentul african cu navele marinei Regale a Marii Britanii. 

La nivel internațional, planul a fost criticat dur de organizațiile pentru drepturile refugiațiilor, îngrijorate cu privire la respectarea drepturilor omului în Rwanda. Premierul Boris Johnson a declarat, însă, că va merge până la capăt cu această decizie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 10.000 de migranți ajunşi ilegal în UK ar putea fi trimiși în Rwanda. În schimb, țara africană va primi 120 de milioane £