Antena Meniu Search
x

Marea Britanie interzice fumatul în exteriorul barurilor, cafenelelor și restaurantelor

În 6 comitate britanice a intrat în vigoare legea care interzice fumatul pe trotuar, în exteriorul localurilor. Aceasta măsură face parte din planul Marii Britanii de a-i face pe cetățeni să renunțe complet la fumat până în anul 2030.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 14:36

Femeie fumând în aer liber
După relaxarea restricţiilor, terasele din Marea Britanie s-au umplut de fumători - Hepta | Courtney Africa/RealTime Images/ABACAPRESS.COM
  • Marea Britanie îşi propune să interzică fumatul până în 2030.
  • Comitatul Oxfordshire a fost primul care să adopte o astfel de măsură.

Redeschiderea teraselor și situația tot mai frecventă în care acestea se aglomerează de fumători a adus la suprafață problema răspândirii fumului de țigară în spațiile publice. O altă iniţiativă pentru interzicerea fumatului în afara localuri a fost propusă vara trecută în Parlament, însă demersurile nu au continuat. 

Comitatul Oxfordshire a fost primul care să adopte o astfel de măsură. Conducerea acestuia a luat iniţiativa interzicerii totale a fumatului până în 2025, cu 5 ani mai devreme decât prevede planul național. Directorul Institutului de Sănătate Publică al comitatului Oxfordshire, Ansaf Azhar, a declarat că scopul acestei măsuri este crearea unui mediu sănătos, în care oamenii să se simtă încurajați și susținuți să renunțe la vicii, conform The Guardian

Măsura a produs reacţii mixte printre britanici

O cercetare a unei asociații din Marea Britanie a arătat că o astfel de măsură este susținută de majoritatea nefumatoare a publicului. Mulți dintre cei care frecventează localurile vor ca pe terasele acestora fumatul să fie interzis.

Grupurile de fumători care se împotrivesc acestei măsuri spun că autoritățile locale, cum ar fi cele din Oxfordshire, nu ar trebui să interfereze într-o astfel de situație pentru a lua decizii în numele unor adulți.

Marea Britanie are, de asemenea, în plan să ia masuri mai dure pentru a stopa vânzarea de tutun minorilor și pentru a descuraja fumatul în locuințe, în mașini, în parcurile de joacă și în faţa școlilor. Este așteptat să apară spre finalul anului un plan de control al vânzării tutunului din partea guvernului britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie interzice fumatul în exteriorul barurilor, cafenelelor și restaurantelor