Antena Meniu Search
x

PRIMA MĂRTURIE DIN VAGONUL MORŢII: "Mai întâi am fost lovită la cap, apoi mi-a luat foc părul!". Noi DETALII ŞOCANTE în cazul exploziei din Sankt-Petersburg

Nadezhda Sosedov, în vârstă de 53 de ani, din Sankt-Petersburg se afla în garnitura de metrou ce călătoarea de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut, în momentul în care a avut loc deflagraţia. Şi nu se afla oriunde, ci chiar în vagonul unde atacatorul a plasat explozibilul. 

Nadezhda Sosedov, în vârstă de 53 de ani, din Sankt-Petersburg se afla în garnitura de metrou ce călătoarea de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut, în momentul în care a avut loc deflagraţia. Şi nu se afla oriunde, ci chiar în vagonul unde atacatorul a plasat explozibilul. 

Femeia, care este de meserie psiholog, găseşte că singurul motiv pentru care se află acum în viaţă este că s-a aflat în spatele vagonului.

"Eram în spate, inertă. Mai întâi am fost lovită la cap, apoi mi-a luat foc părul. M-am prins cu mâinile de bară, iar când am ajuns în staţia Tehnologiceski Institut, era imposibil să ieşi. Câţiva băieţi m-au văzut şi m-au târât afară!", mărturiseşte Nadezhda, potrivit Life.ru. 

Pe acelaşi subiect

Ekaterina Sergeeva, un alt martor al exploziei care a ucis 14 oameni şi a rănit alţi 49, a povestit pentru presa rusă ce s-a întâmplat în momentul exploziei. Potrivit femeii, care a circulat pe linia albastră, în direcţia staţiei de metrou Nevski Prospect, metroul s-a oprit brusc, iar operatorul le-a cerut pasagerilor să deschidă ferestrele. 

"La momentul exploziei, eram în vagonul de metrou, pe linia albastră în direcţia Nevski Prospect. Dintr-o dată, metroul s-a oprit. Oamenii din jurul meu nu au înţeles ce se întâmplă. Ni s-a spus că toate ieşirile şi intrările au fost blocate. Operatorul ne-a contactat câteva momente mai târziu, şi ne-a cerut să deschidem ferestrele pentru a lăsa aerul proaspăt să intre. Dar mai rău a făcut pentru că oamenii au intrat în panică. Puţin mai târziu, trenul nostru s-a pus în mişcare şi am ajuns în staţie. Oamenii au început să se precipite spre ieşire şi am ajuns în stradă", a conchis femeia. 

Cel mai recent bilanţ oficial arată că 14 persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 49 au fost rănite în explozia de la metrou. 

Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri şi puţin 38 de persoane au fost ucise în 2010, când două femeie kamikaze au detonat bombe în garnituri de metrou pline, la Moscova. 

Din anul 2000 până în prezent, rebelii ceceni au ucis 1.130 de persoane în atentate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » PRIMA MĂRTURIE DIN VAGONUL MORŢII: "Mai întâi am fost lovită la cap, apoi mi-a luat foc părul!". Noi DETALII ŞOCANTE în cazul exploziei din Sankt-Petersburg