Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS! Cine este AUTORUL atacului terorist din Sankt Petersburg. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al seviciilor de securitate kîrgîze!

11 oameni au murit și alți 45 au fost răniți, în urma unei explozii care avut loc, luni, la metroul din orașul rus. Potrivit anchetatorilor, un singur suspect a acționat în timpul atacului.

11 oameni au murit și alți 45 au fost răniți, în urma unei explozii care avut loc, luni, la metroul din orașul rus. Potrivit anchetatorilor, un singur suspect a acționat în timpul atacului.

Astăzi, un oficial kîrgîz din domeniul securității, a anunţat că suspectul de producerea deflagraţiei este un cetățean rus, de origine kîrgîză. 

"Autorul-kamikaze din metroul din Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei) este un cetățean kîrgîz, Akbarjon Djalilov, născut în 1995", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate kârgâze, Rakhat Saulaimanov.

 Akbarjon Djalilov s-a născut în localitatea Osh, a doua cea mai mare localitate din Kîrgîzstan.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile ruse nu au precizat până în acest moment dacă este vorba de un atacator sinucigaş sau dacă atacatorul kîrgîz a scăpat cu viaţă din metroul de la Sankt Petersburg.

11 oameni au murit şi 45 au fost răniţi, ieri, după ce un dispozitiv improvizat a explodat într-o garnitură de metrou ce călătorea între staţiile Piaţa Senaia la Tehnologiceski Institut din Sankt Petersburg.

Anchetatorii ruşi au catalogat explozia drept un ”act de terorism”, dar nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atentatul de la metrou, în vreme ce premierul rus nu s-a sfiit să spună că e vorba de un atentat terorist în Sankt Petersburg.

Comisia de Investigaţii din Rusia a lansat o anchetă în acest caz, catalogând explozia ca fiind un atac teorist, dar mai multe scenarii sunt luate în considerare în acest moment.

Anterior, Procuratura Generală a catalogat incidentul ca un act terorist, înainte de a reveni şi a preciza că este prea devreme pentru a se targe o concluzie cu privire la circumstanţele exploziei din Sankt Petersburg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » BREAKING NEWS! Cine este AUTORUL atacului terorist din Sankt Petersburg. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al seviciilor de securitate kîrgîze!